Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Τουρκία: Η ΕΕ υποκύπτει στα παράλογα αιτήματα Ελλάδας – Κύπρου


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτέθηκε η Τουρκία δια μέσου του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής να δώσει διορία στην Τουρκία μέχρι τον Δεκέμβριο να αλλάξει τη στάση της.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ακσόι σχολιάζει το κείμενο συμπερασμάτων της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, μέσα στο οποίο υπήρχαν αναφορές για την χώρα του. Όπως τονίζει ο Τούρκος αξιωματούχος «καλό θα είναι η ΕΕ να τηρήσει ουδέτερη στάση και να προσφέρει συμβουλές προσανατολισμένες στην εύρεση λύσης από το να μας απειλεί».

Στη συνέχεια, σημειώνει πως η Τουρκία έδειξε προθέσεις και καλή θέληση για έναρξη διαλόγου και τώρα περιμένει συγκεκριμένα βήματα και απτές ενέργειες από την Ευρώπη για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μάλιστα, κάνει λόγο για «συνήθη προκατειλημμένη στάση της ΕΕ κατά της Τουρκίας», ενώ δεν αποτελεί έκπληξη για την Άγκυρα που η Ένωση χαρακτηρίζει ως «προκλητική την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Επίσης, ο Ακσόι στρέφει τα πυρά του κατά της Ελλάδας και της Κύπρου λέγοντας πως οι δύο χώρες έχουν «παράλογα και αναιδή αιτήματα που πρέπει να σταματήσουν».

Τέλος, τονίζει πως «οι συνεχιζόμενες απειλές για κυρώσεις από την ΕΕ περισσότερο αποθαρρύνουν και δεν ενθαρρύνουν τον διάλογο και τη συμφιλίωση και αποδεικνύουν ότι ο σκοπός και η γλώσσα της απέχουν πολύ από την ειλικρίνεια και την εποικοδομητικότητα».




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ