Για το Νόμπελ Ειρήνης 2021 προτάθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με το Κρεμλίνο ωστόσο να διευκρινίζει ότι δεν ήταν το ίδιο που τον πρότεινε για την τιμητική αυτή διάκριση.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti, την πρόταση για το Νόμπελ ειρήνης έκανε ο διευθυντής της εφημερίδας «President» («Πρόεδρος») και συγγραφέας του βιβλίου «Η Μαρμότα του Κρεμλίνου», Σεργκέι Καμκόφ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, κατέστησε σαφές ότι η πρόταση δεν προέρχεται από το Κρεμλίνο αλλά από τον συγγραφέα Σεργκέι Καμκόφ. «Γνωρίζετε ασφαλώς ότι διάφοροι άνθρωποι προτείνονται για το βραβείο αυτό και αυτή είναι πρωτοβουλία εκείνων που κάνουν μια τέτοια πρόταση. Στην δεδομένη περίπτωση την πρόταση έκανε ο συγγραφέας που αναφέρατε», δήλωσε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι «αν η απόφαση ληφθεί (για την βράβευσή του) θα είναι ευχάριστο, αν όχι δεν θα είναι τίποτα το φοβερό».
Ο Πούτιν συστηματικά προτείνεται για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης. Το 2013 μια τέτοια πρόταση έκαναν η οργάνωση με την ονομασία « Διεθνής ακαδημία πνευματικής ενότητας και συνεργασίας των λαών του κόσμου» και ο τραγουδιστής Ιωσήφ Καμπζόν.
Νωρίτερα καθηγητές πανεπιστημίου είχαν προτείνει για το Νόμπελ ειρήνης 2021 τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι μετά την δηλητηρίαση του.
Για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης έχουν προταθεί μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Την πρόταση έκανε ο Νορβηγός βουλευτής από το Κόμμα της Προόδου, Κρίστιαν Τίμπρινγκ-Γκιέντε.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
