0 ΣΧΟΛΙΑ

Μοναχικός ηλικιωμένος έβαλε αφίσα για να βρει φίλους και «πλημμύρισε» με προτάσεις

Δεν περίμενε ότι θα αποκτήσει ξαφνικά τόσους πολλούς φίλους ένας ηλικιωμένος από την Μεγάλη Βρετανία,  ο οποίος είχε μείνει μόνος τους αφού πέθανε η σύζυγός του.

Απελπισμένος από τις μοναχικές στιγμές που ζούσε μόνιμα, ο Τόνι Ουίλιαμς αποφάσισε να κρεμάσει μια αφίσα με την οποία ενημέρωνε ότι αναζητούσε φίλους! Σύντομα έλαβε χιλιάδες κλήσεις και emails. Μάλιστα, έλαβε τόσα πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν προλάβαινε να απαντάει. Δέχτηκε επίσης εκατοντάδες τηλεφωνήματα από νέους φίλους σε όλο τον κόσμο.

Άνθρωποι από την Αμερική, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, την Αίγυπτο, την Ινδία και την Ιαπωνία τον έχουν προσκαλέσει σε εξόδους για ποτό, ακόμη και σε οδικά ταξίδια στις ΗΠΑ.

Άλλοι προσέφεραν στον 75χρονο συνταξιούχο γεύματα και άλλοι προέτρεψαν τα παιδιά τους να τον υιοθετήσουν ως παππού.

«Έλαβα ένα email από μία δασκάλα που ρωτούσε αν τα παιδιά στην τάξη της μπορούσαν να μου γράψουν γράμματα. Της απάντησα αμέσως ότι θα το ήθελα πολύ», αναφέρει. «Άνθρωποι, μου τηλεφώνησαν από τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μία κυρία τηλεφώνησε και είπε ότι αν θέλω να μπω σε αεροπλάνο θα με παραλάμβανε αυτή και θα μου έδειχνε την περιοχή της, την Φλόριντα», συμπληρώνει.

«Όταν άρχισα να ανταποκρίνομαι και να απαντάω στα emails, έφταναν όλο και πιο γρήγορα. Θα έλεγα περίπου τέσσερα ή πέντε το λεπτό. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να απαντήσω τώρα, καθώς ο λογαριασμός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου φαίνεται να έχει καταρρεύσει. Ένα κόκκινο μήνυμα εμφανίστηκε λέγοντας ότι υπήρχε κάποιο είδος σφάλματος και πρέπει να γίνει επαναφορά».

Ο Τόνι εξομολογήθηκε ότι δεν είχε πια κανέναν να μιλήσει, αφότου η 75χρονη γυναίκα του Τζο πέθανε τον Μάιο, μόλις εννέα ημέρες μετά τη διάγνωση καρκίνου του παγκρέατος και μόλις έναν χρόνο μετά την μετακόμισή τους σε καινούρια πόλη, σε μία πόλη όπου ο Τόνι δεν είχε προλάβει να κάνει κανέναν φίλο.

Δεν μπόρεσαν ποτέ να αποκτήσουν παιδιά και είπε ότι συχνά κάθεται στο σπίτι, θέλοντας να ακούσει να χτυπάει το τηλέφωνο – «αλλά δεν χτυπάει ποτέ», κάτι που ο ίδιος ένιωθε ως «κατάρα».

Ο 75χρονος έβαλε δύο αγγελίες στην τοπική εφημερίδα του Χαμσάιρ της Αγγλίας αναζητώντας έναν φίλο για συζήτηση, αλλά δεν έλαβε απαντήσεις. Σε μια προσπάθεια να βρει έναν φίλο για να ακούσουν μαζί μουσική, ή απλά να συνομιλήσουν στον κήπο, είχε φτιάξει επαγγελματικές κάρτες για να μοιράσει όταν πήγαινε στο σούπερ μάρκετ ή έξω για μια βόλτα.

Έδωσε δεκάδες χωρίς να λάβει καμία κλήση πίσω, οπότε αποφάσισε να βάλει μια αφίσα στο παράθυρό του ζητώντας φίλους. Τώρα, αφού πέρασε ένα καλοκαίρι «περιμένοντας να χτυπήσει το τηλέφωνο», έχει πλημμυρίσει από κλήσεις, όπως αναφέρει το GoodNewsNetwork.

Απολαμβάνει τη συνομιλία στο τηλέφωνο με αγνώστους - τώρα φίλους - από όλο τον κόσμο, και σκοπεύει να συναντηθεί με τους νέους φίλους του, μόλις το επιτρέψουν οι περιορισμοί του Covid-19.


Γράφεις ιστορία με καθημερινές προσφορές* & ενισχυμένες αποδόσεις (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ