0 ΣΧΟΛΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

«Πορτοκαλί» η Αττική, η Στερεά Ελλάδα και η Ανατ. Μακεδονία

Ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς είναι πολύ υψηλός για την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, σε περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα, σε κατηγορία κινδύνου 4, «χρωματισμένες» δηλαδή με πορτοκαλί χρώμα, είναι οι εξής περιφέρειες: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης και της Σκύρου), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Θάσου, ΠΕ Έβρου, συμπεριλαμβανομένης και της Σαμοθράκης), Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Χαλκιδικής), Άγιον Ορος και περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου).
Οι ισχυροί άνεμοι τις τελευταίες ημέρες έχουν οδηγήσει την Πολιτική Προστασία στην έκδοση σειράς ειδοποιήσεων για κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς την τελευταία εβδομάδα.
Το απόγευμα η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεγάλο μέτωπο φωτιά στην περιοχή Κουταλά Κορινθίας. Στο σημείο βρίσκονταν από νωρίς 77 πυροσβέστες με 21 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.
Ενημέρωση για τον κίνδυνο φωτιάς από την Πολιτική Προστασία

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν εστίες φωτιάς.

Παράλληλα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να ξεκινήσουν μια φωτιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Πηγή: iefimerida.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ