0 ΣΧΟΛΙΑ

Επίθεση Τραμπ σε παίκτες NBA: Είναι αισχρό να γονατίζουν στον εθνικό ύμνο

Η εικόνα κάνει τον Αμερικανό πρόεδρο να κλείνει την τηλεόραση

Στην επανέναρξη του NBA, στη "φούσκα" του Ορλάντο, παίκτες και προπονητές, στην πλειοψηφία τους, γονατίζουν, κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του αμερικανικού εθνικού ύμνου, στα πλαίσια ειρηνικής διαμαρτυρίας για τις φυλετικές διακρίσεις και την αστυνομική βία.

Η κίνηση αυτή των παικτών έχει εξοργίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον Αμερικανό πρόεδρο να υποστηρίζει πως αυτό που γίνεται, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, είναι αισχρό.

Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε: "Όταν βλέπω τον κόσμο να γονατίζει την ώρα του εθνικού ύμνου και να μην σέβεται τη σημαία μας, αυτό που κάνω προσωπικά είναι να κλείσω την τηλεόραση. Νομίζω ότι είναι αισχρό! Δουλέψαμε με το ΝΒΑ όλο αυτόν τον καιρό για να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα, τους πίεσα να επιστρέψουν στο γήπεδο και μετά βλέπω τους πάντες να γονατίζουν. Αυτό δεν είναι αποδεκτό από μένα. Όταν το βλέπω, κλείνω αμέσως την τηλεόραση. Δεν έχω το παραμικρό ενδιαφέρον για τον αγώνα. Το ίδιο κάνουν πολλοί ακόμη, όχι μόνο εγώ".

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως "τα νούμερα τηλεθέασης έπεσαν επειδή οι παίκτες γονατίζουν", μόνο που, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις του Sports Media Watch, η τηλεθέαση των αγώνων παρουσίασε αύξηση κατά 14% σε σχέση με τον μέσο όρο πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, τον Μάρτιο.

Επίσης, ο Τραμπ σχολίασε και το μήνυμα "Black Lives Matter", στις μπλούζες των παικτών, με αφορμή τη δολοφονία, από λευκό αστυνομικό, του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ: "Κανείς δεν έχει κάνει κάτι καλύτερο από μένα για την μαύρη κοινότητα. Με μοναδική πιθανή εξαίρεση τον Αβραάμ Λίνκολν. Η αναδιάρθρωση, οι ευκαιρίες που τους δίνονται, τα καλύτερα νούμερα εργασίας στην ιστορία. Ξανά θα πω, κανείς δεν τα έχει πάει καλύτερα από μένα για την μαύρη κοινότητα. Θα κάνω μόνο μια εξαίρεση: τον Αβραάμ Λίνκολν".


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ