1 ΣΧΟΛΙΑ

Έκρηξη στη Βηρυτό: Η καταστροφή και ο ανθρώπινος θρήνος (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Πάνω από 100 οι νεκροί και πάνω από 4.000 οι τραυματίες - Μεγάλος αριθμός εγκλωβισμένων στα χαλάσματα των κτιρίων στο λιμάνι της Βηρυτού

Παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης στον Λίβανο προκάλεσε η χθεσινή έκρηξη στη Βηρυτό από την οποία οι νεκροί ξεπερνούν τους 100 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 4.000, ενώ όσο περνά η ώρα ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξάνεται.

Η στιγμή της έκρηξης είναι συγκλονιστική, ενώ για ακόμα μια φορά η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία, καθώς τέτοιες στιγμές δεν αντικρύζουμε ούτε στις ταινίες. Οι υλικές καταστροφές τεράστιες, ο ανθρώπινος πόνος, όμως, ακόμα μεγαλύτερος, αποτυπωμένος στα πρόσωπα των ανθρώπων που είτε συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, είτε τραυματίστηκαν, είτε έχουν μείνει άναυδοι με το μέγεθος των ζημιών.

Πάνω σε μία βόμβα εξαιρετικά μεγάλης ισχύος, όπως αποδείχθηκε με τον πλέον δραματικό τρότπο, βρισκόταν για διάστημα τουλάχιστον έξι χρόνων το λιμάνι της Βηρυτού και όλες οι υπηρεσίες που στέγαζε. Η τεράστια έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου, η οποία προήλθε από 2.750 τόνους αποθηκευμένου νιτρικού αμμωνίου, ισοπέδωσε μία πολύ μεγάλη περιοχή και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων (πάνω από 4.000 κατά την τελευταία καταγραφή), ενώ στα συντρίμμια των κτιρίων βρίσκονται εγκλωβισμένοι και σε άγνωστη κατάσταση, πάρα πολλοί πολίτες, αλλά και μέλη του πυροσβεστικού σώματος, τα οποία είχαν σπεύσει από την πρώτη κιόλας έκρηξη.

Δείτε στη gallery σκληρές εικόνες

Πηγή: protothema.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
aggelos1963 - 5/8/2020 12:11

Λυπάμαι....λυπάμαι.....λυπάμαι....Νά δώ ποιοί θά τιμωρηθούν γι'αυτό τό κακό(μά τί λέω τώρα??????)Ο Θεός τού κόσμου νά απαλήνει τόν πόνο όλων αύτων τών ανθρώπων.

ΕΠΟΜΕΝΟ