0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Λεμπρόν τίμησε τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ

«Κανείς δεν αξίζει να χάσει τη ζωή του όταν αυτό μπορούσε να αποφευχθεί», τόνισε ο ηγέτης των Λέικερς

Ο τρόπος που ο Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε, από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη, δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ, όπως φρόντισε να τονίσει ο Λεμπρόν Τζέιμς με την κίνησή του.

Ο ηγέτης των Λος Άντζελες Λέικερς αποφάσισε να πάει στο γήπεδο για τον αγώνα με τους Τζαζ φορώντας ένα πολύ απλό μπλουζάκι. Ένα μπλουζάκι που όμως είχε τεράστια δύναμη και λίγο-πολύ τα έλεγε όλα.

Στο μπλουζάκι λοιπόν υπήρχε ένα ρολόι χειρός, το οποίο είχε γυρίσει σε χρονόμετρο, αναγράφοντας πάνω 8:46, το οποίο μεταφράζεται ως 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, όσος και ο χρόνος που ο αστυνομικός Ντέρεκ Κόβιν έμεινε γονατιστός πάνω από τον Φλόιντ, μέχρι που τελικά ο άτυχος άνδρας κατέληξε. Κάτω από το ρολόι υπήρχε μόνο μία λέξη: Μινεάπολις. Ξεκάθαρη αναφορά στην πολιτεία που συνέβη το έγκλημα,

Μετά τη νίκη των Λέικερς, ο Λεμπρόν Τζέιμς είπε το εξής: "Στο προηγούμενο παιχνίδι παίζαμε με τους Ράπτορς και χρειάστηκε να μείνουμε γονατιστοί για 4 λεπτά, αφού ακούστηκαν δύο εθνικοί ύμνοι (σ.σ των ΗΠΑ και του Καναδά). Και στα μισά χρειάστηκε να αλλάξουμε γόνατο επειδή αρχίσαμε να πονάμε.

Όλα αυτά σε μόλις 4 λεπτά. Και μετά σκέφτεσαι τα 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα που είχε ένας αστυνομικός το γόνατό του στον λαιμό ενός ανθρώπου. Με βίντεο ή όχι, δεν έχει σημασία. Κανείς δεν αξίζει να χάσει την ζωή του όταν αυτό μπορούσε να αποφευχθεί. Αυτό είναι το νόημα αυτής της μπλούζας, ότι όλος ο κόσμος παρακολουθούσε. Όλοι ξέρουν πόσο χρόνο κράτησε το γεγονός, όλοι ξέρουν τι έγινε. Είδαμε όλες τις διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο και την στήριξη που δώσαμε στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ".


Γράφεις ιστορία με καθημερινές προσφορές* & ενισχυμένες αποδόσεις (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ