4 ΣΧΟΛΙΑ

Ερντογάν: Δεν υπολογίζουμε τις αντιδράσεις για την Αγιά Σοφιά

Ο πρόεδρος της Τουρκιας συνεχίζει να προκαλεί

Ανένδοτος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

 Παρά τις αντιδράσεις απ' όλον τον κόσμο, ο ίδιος δηλώνει ότι «δεν υπολογίζουμε τις αντιδράσεις» και έκανε απλώς αυτό που ήθελε και ζητούσε το έθνος του τονιζοντας ότι κανείς δεν υπολογίζει την άποψη άλλων.

Χωρίς να υπολογίζει τις αντιδράσεις των ΗΠΑ, ΕΕ και UNESCO, ο Ερντογάν επαναλαμβάνει  ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να μετατρέψει σε τέμενος την Αγιά Σοφιά ακυρώνοντας έτσι την απόφαση του 1934 που όριζε ότι η εκκλησία είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

«Το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι το αποτέλεσμα της δίκαιης αποφασιστικότητάς μας. Λάβαμε αυτήν την απόφαση κοιτάζοντας τι θέλει το έθνος μας. Όπως κάναμε και στη Συρία, όπως κάναμε και στη Λιβύη και αλλού θα συνεχίσουμε το δίκαιο δρόμο μας για την οικοδόμηση της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της υψηλότερης γέφυρας της Τουρκίας στην επαρχία Μπίτλις.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
aek16469 - 12/7/2020 17:47

είσαι Μόγγολος.

SoloAek21 - 12/7/2020 15:44

Οταν ερθει η ωρα θα υπολογισεις μια και καλη

BYZANTIN - 11/7/2020 22:52

Ούτε εμείς θα σε υπολογίσουμε. Σε δεδομένη στιγμή θα εύχεσαι να μην το είχες κάνει ποτέ.

SERXIOLIVAYA21 - 11/7/2020 22:26

Σκυλί Αγαρηνο

ΕΠΟΜΕΝΟ