0 ΣΧΟΛΙΑ

Η Amazon απαγορεύει στους εργαζομένους της να έχουν το TikTok στο κινητό τους

Η Amazon ζήτησε από όλους τους υπαλλήλους της να διαγράψουν το TikTok από τα κινητά τους, σύμφωνα με το BBC, καθώς υπάρχουν φόβοι ασφάλειας.

Στο εσωτερικό memo προς τους εργαζόμενους, η εταιρεία λέει πως μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή στους browser των λάπτοπ τους.

«Λόγω κινδύνων ασφαλείας, η εφαρμογή TikTok δεν επιτρέπεται πλέον σε φορητές συσκευές που έχουν πρόσβαση στο εταιρικό μέιλ. Αν διαθέτετε TikTok στη συσκευή σας, πρέπει να το αφαιρέσετε έως τις 10 Ιουλίου, ώστε να διατηρήσετε την πρόσβαση μέσω κινητού στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του Amazon» αναφέρει το μέιλ της εταιρείας στους υπαλλήλους της.

Το TikTok, πάντως, απάντησε πως δεν κατανοεί τις ανησυχίες της Amazon: «Εξακολουθούμε να μην κατανοούμε τις ανησυχίες τους. Είναι ευπρόσδεκτος ο διάλογος ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα όποια θέματα ενδεχομένως έχουν και να επιτρέψουν στη ομάδα τους να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην κοινότητά μας», τονίζεται από την ByteDance με έδρα το Πεκίνο, που δημιούργησε το TikTok για κοινά εκτός Κίνας.

Πριν από λίγο καιρό, θυμίζουμε, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, υποστήριξε πως η εφαρμογή χρειάζεται περαιτέρω έλεγχο για τις πολιτικές δεδομένων και ιδιωτικότητάς της, ακριβώς γιατί η έδρα της βρίσκεται στην Κίνα. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, μάλιστα, απαγόρευσε στους υπαλλήλους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να κατεβάζουν την εφαρμογή και υπονόησε πως ίσως απαγορευτεί συνολικά στις ΗΠΑ.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ