0 ΣΧΟΛΙΑ

Ινδία: 18 νοσοκομεία έδιωξαν άντρα με κοροναϊό και τελικά πέθανε στα σκαλιά ενός εξ αυτών

Οργή έχει προκαλέσει στην Ινδία η ιστορία του 52χρονου Μπαγουαρλάλ Σουτζάνι, ο οποίος έπασχε από κοροναϊό και πέθανε στα σκαλιά ενός νοσοκομείου, αφού δεν δέχθηκε να τον νοσηλεύσει. Το απίστευτο είναι ότι πριν από το τελικό νοσοκομείο, άλλα 17 νοσοκομεία όπου είχε σπεύσει ζητώντας βοήθεια τον είχαν διώξει.

Οι Αρχές στην πόλη Μπανγκαλόρ της νότιας Ινδίας, που θρηνεί σχεδόν 18.000 νεκρούς από την πανδημία του φονικού κοροναϊού διέταξαν έρευνα εις βάρος εννέα νοσοκομείων για τον θάνατο τουΣουτζάνι. Ο αδελφός του, Ντινές, προσπάθησε απεγνωσμένα να τον σώσει, όταν άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα της Covid-19 και τον μετέφερε με σκούτερ σε νοσοκομείο σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το σπίτι τους.

«Τους είπα ότι είχε πέσει ο σφυγμός του, ότι δυσκολευόταν να ανασάνει κι ότι έκανε εμετό. Τον πήραν μέσα, του έβγαλαν ακτινογραφία και στη συνέχεια βγήκαν έξω μ’ ένα χαρτί που έγραφε κάτι στα αγγλικά και με παρακάλεσαν να τον πάρω από εκεί», δήλωσε, σύμφωνα με το BBC. Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου αρνήθηκαν ότι το προσωπικό δεν δέχθηκε να προσφέρει στο θύμα τις πρώτες βοήθειες.

Ο Ντινές είπε ότι βρήκε ένα ασθενοφόρο και πήγε τον αδελφό του σε άλλο νοσοκομείο, όπου και πάλι τους έδιωξαν, κάτι που επαναλήφθηκε πολλές φορές τις επόμενες ώρες όχι μόνον σε ιδιωτικές κλινικές, αλλά και σε κρατικά νοσοκομεία. «Μας έδιωχναν μόλις φθάναμε στην είσοδο», είπε. Γιος του θύματος είπε σε τοπική εφημερίδα ότι επισκέφθηκαν συνολικά 18 νοσοκομεία και τηλεφώνησαν σε άλλα 32 καλύπτοντας απόσταση περίπου 120 χλμ στην πόλη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Πάντως, η περίπτωση του 52χρονου φαίνεται ότι δεν είναι η μοναδική στην Ινδία. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πολλοί άνθρωποι με συμπτώματα του κοροναϊού πέθαναν επειδή αρνήθηκαν να τους δεχθούν αρκετά νοσοκομεία, τα οποία πλέον δεν χωρούν άλλους ασθενείς.

Στην Μπανγκαλόρ, πρωτεύουσα της πολιτείας Καρνατάκα είχε αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας, αλλά από τα τέλη Μαϊου, όταν άρχισαν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα, αυξήθηκαν τα κρούσματα. Μέχρι και την 1η Ιουλίου είχαν καταγραφεί 253 θάνατοι, ενώ τα κρούσματα στην Μπανγκαλόρ είχαν εκτοξευθεί από 18 σε 732 με τα νοσοκομεία να «γονατίζουν» από τη συρροή ασθενών.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ