0 ΣΧΟΛΙΑ

Δεκάδες συλλήψεις για τα 39 πτώματα μεταναστών σε φορτηγό ψυγείο

Εξελίξεις στην υπόθεση με τους 39 νεκρούς μετανάστες σε φορτηγό ψυγείο στο Έσσεξ. Οι γαλλικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για εμόριο ανθρώπων και ανθρωποκτονία σε 13 άτομα που θεωρούνται ύποπτα για εμπλοκή στην υποθεση.

Όλοι τους συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη στο Παρίσι ενώ ο φερόμενος ως επικεφαλής του δικτύου συνελήφθη στη Γερμανία. Αλλοι 13 συνελήφθησαν στο Βέλγιο.

Η υπόθεση συγκλόνισε τον πλανήτη τον Οκτώβριο του 2019. Τριάντα εννέα μετανάστες, όλοι απο το Βιετνάμ, βρέθηκαν νεκροί στο Έσσεξ, μέσα σε φορτηγό ψυγείο  που τους μετέφερε από από τη Βουλγαρία και εισήλθε στη χώρα από το Χόλιχεντ της Ουαλίας το περασμένο Σάββατο.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο ύποπτος που συνελήφθη στη Γερμανία είναι ένας 29χρονος άνδρας με το παρατσούκλι «ο Φαλακρός Δούκας», ανέφεραν πηγές στο AFP. "Θα μπορούσε να είναι ο επικεφαλής του δικτύου στη γαλλική πλευρά", ανέφερε πηγή κοντά στην έρευνα. Η εθνικότητά του δεν έχει αποκαλυφθεί.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε οτι οι μετανάστες που πέθαναν επιβιβάστηκαν στο φορτηγό στη βόρεια Γαλλία και το δίκτυο συνέχισε να λειτουργεί ακόμη και μετά την τραγωδία.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ