0 ΣΧΟΛΙΑ

Υψώθηκε η ιταλική σημαία στην ελληνική βουλή σε ένδειξη συμπαράστασης

Η Βουλή θα φωταγωγηθεί στα χρώματα της ιταλικής σημαίας

Τη συμπαράστασή της στην Ιταλία και τα οσα περνά αυτή την περίοδο στέλνει η Ελλάδα υψώνοντας συμβολικά την ιταλική σημαία στην ελληνική βουλή και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Πλέον, η Ιταλική σημαία ανεμίζει από σήμερα στη Δυτική πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων που αντικρίζει την πλατεία Συντάγματος μαζί με την ελληνική και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, το απόγευμα της Παρασκευής και για τις επόμενες τρεις μέρες κάθε βράδυ η ίδια πρόσοψη του Κοινοβουλίου θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα του εθνικού συμβόλου της Ιταλίας σε ένδειξη συμβολικής συμπαραστάσεως προς τον λαό της γειτονικής χώρας που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία που πλήττει την υφήλιο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας συνόδευσε τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα κ. Efisio Luigi Marras στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από όπου και απέδωσαν τιμή στα εθνικά σύμβολα των δύο χωρών.

Η πρωτοβουλία αυτής της συμβολικής ύψωσης της Ιταλικής σημαίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έγινε έπειτα από εισήγηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νικόλαο Δένδια προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος και σήμερα το πρωί παρέστη σε ανάλογη εκδήλωση ύψωσης της Ελληνικής και Ιταλικής σημαίας στην πρόσοψη του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Η ιστορία μας, το κοινό μας παρελθόν και η πορεία που διανύσαμε μαζί μας φέρνουν σήμερα εδώ, και πάλι μαζί. Τον έναν δίπλα στον άλλον για μία ακόμη μάχη, νικηφόρα όπως πάντα», τόνισε στο μήνυμά του ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στα ιταλικά.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ