Quantcast
NEWS
2 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Η Τουρκία όντως δεν έχει ούτε ένα κρούσμα κοροναϊού;

Τι ισχύει τελικά στη γειτονική μας χώρα;

Μέχρι στιγμής πάνω από 102.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει από το νέο κοροναϊό σε όλον τον κόσμο, ενώ 3.500 έχουν χάσει τη ζωή τους. Στη χώρα μας 73 άτομα έχουν νοσήσει, ενώ κρούσματα έχουν καταγραφεί σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή όμως στην Τουρκία δεν έχει αναφερθεί ούτε ένα κρούσμα, παρόλο που συν συνορεύει με το Ιράν, το οποίο είναι μια από τις χώρες εκτός Κίνας που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία με 145 νεκρούς.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε πως οι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να μην πηγαίνουν στο εξωτερικό, αν δεν είναι απαραίτητο, και πως αυτοί που πηγαίνουν στο εξωτερικό θα πρέπει, όταν επιστρέφουν, να αυτοαπομονώνονται για 14 ημέρες.

Επισήμως, η Τουρκία έχει κάνει τεστ σε 1.363 ύποπτα κρούσματα, αλλά κανένα δεν βρέθηκε θετικό. Ο Κοτζά πρόσθεσε δε πως η Τουρκία είναι «καθαρή» από τον ιό, σε όλη την επικράτειά της.

«Καταφέραμε να είμαστε χωρίς κοροναϊό χάρη στα μέτρα πρόληψης που έχουμε πάρει και τους ελέγχους που πραγματοποιούμε, σε αντίθεση με γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Παράλληλα, όλες οι πτήσεις από την Τουρκία προς την Ιταλία, τη Νότια Κορέα και την Κίνα έχουν ακυρωθεί από την αρχή της περασμένης εβδομάδας, όπως και προς και από το Ιράν και το Ιράκ, τα σύνορα με τα οποία κράτη έχουν κλείσει.

Την περασμένη εβδομάδα ο Φαχρετίν Κοτζά δήλωνε άλλωστε πως η Άγκυρα κατασκεύασε το δικό της τεστ ελέγχου για τον ιό, στο Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας με τον Dr. Gülay Korukluoğlu να ανακοινώνει πως τα αποτελέσματα του τεστ είναι απολύτως ακριβή. Ο ίδιος δήλωσε πως ο χρόνος διάγνωσης έχει μειωθεί στα 90 λεπτά, από τέσσερις ώρες που ήταν στο αρχικό, πειραματικό στάδιο.

Βέβαια, τα ελάχιστα ούτως ή άλλως στοιχεία που βγαίνουν εκτός Τουρκίας σχετικά με το θέμα προέρχονται όλα από μέσα ενημέρωσης τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία τους από την κεντρική διοίκηση. Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι η τουρκική κυβέρνηση προβαίνει σε αυστηρό έλεγχο ή απόκρυψη δεδομένων για να μην επηρεαστεί τουρισμός της χώρας και η εικόνα προς το εξωτερικό, τα οποία έχουν ήδη μεγάλο πλήγμα.

Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δεν έχει δώσει τα αποδεικτικά στοιχεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παρότι της έχει ζητηθεί. Το ίδιο ισχύει και για τη Ρωσία.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ