0 ΣΧΟΛΙΑ

Νοσοκόμες από την Oυχάν: Σας παρακαλούμε, ελάτε να βοηθήσετε

Σε ασταμάτητους ρυθμούς εργάζονται γιατροί και νοσοκόμοι στην επαρχία Ουχάν, την περιοχή από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του κορονοϊού, κάτι που οδηγεί στην φυσική τους εξόντωση.

Έτσι, δύο από τις νοσηλεύτριες, η Yingchun Zeng και η Yan Zhen, με ανοιχτή τους επιστολή απευθύνουν έκκληση σε επαγγελματίες στον χώρο της υγείας, που βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να σπεύσουν στην χώρα και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της επιδημίας.

Οι εργαζόμενες είναι δύο από τους τουλάχιστον 14.000 νοσηλευτές και τους περίπου 20.000 ιατρικούς υπαλλήλους που πήγαν στην Γουχάν για να συνδράμουν στο έργο των γιατρών.

«Χρειαζόμαστε ωστόσο πολύ μεγαλύτερη βοήθεια. Ζητάμε από νοσηλευτές και γιατρούς από όλες τις χώρες του κόσμου να έρθουν στην Κίνα τώρα για να μας βοηθήσουν στην μάχη που δίνουμε», έγραψαν.

Την Δευτέρα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας δήλωσε ότι περισσότεροι από 3.200 υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν προσβληθεί από τον Covid-19, ενώ περίπου το 90% αυτών των περιπτώσεων εντοπίζονται στην Χουμπέι.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 22 εργαζόμενοι από τον τομέα της υγείας έχουν πεθάνει εξαιτίας του συγκεκριμένου ιού.

Οι εργαζόμενες οι οποίες έφτασαν στην Γουχάν στα τέλη Ιανουαρίου έγραψαν: «Οι συνθήκες και το περιβάλλον εδώ είναι πολύ πιο δύσκολες από αυτό που φανταζόμασταν».

Στην επιστολή γίνεται επίσης αναφορά στις μεγάλες ελλείψεις στον εξοπλισμό που καθιστούν ακόμα πιο δύσκολο το έργο του ιατρικού προσωπικού.

Οι νοσηλεύτριες αναφέρουν πως δεν υπάρχουν μάσκες, αναπνευστήρες, ρόμπες, γάντια και άλλα υλικά απαραίτητα για την εργασία των υπαλλήλων.

Oι δύο γυναίκες στο γράμμα που έστειλαν μιλούν επίσης και για την συναισθηματική φόρτιση την οποία βιώνουν. «Είμαστε επαγγελματίες νοσηλεύτριες, ωστόσο είμαστε και άνθρωποι. Όπως όλοι οι άλλοι, νιώθουμε κι εμείς φόβο, άγχος και ανασφάλεια. Ακόμα και οι πιο έμπειροι νοσηλευτές θέλουν να κλάψουν για όλο αυτό που περνά η ανθρωπότητα. Δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα μείνουμε εδώ και είμαστε στην ομάδα υψηλού κινδύνου».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ