1 ΣΧΟΛΙΑ

Καθολικός ιερέας: Η έκτρωση είναι χειρότερη από την παιδοφιλία (VIDEO)

Ο Μπούτσι ανασκεύασε, σε κάποιο βαθμό, τα λεγόμενά του μετά και τον ντόρο που δημιουργήθηκε

Σε μεσαιωνικές ιδεοληψίες παραπέμπει η δήλωση ενός καθολικού ιερέα ότι «η έκτρωση είναι χειρότερη από την παιδοφιλία, αφού η τελευταία δεν σκοτώνει κανέναν».

Συγκεκριμένα ο καθολικός ιερέας από το Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Μπούτσι αρχικά απαγόρευσε σε βουλευτές που υποστήριξαν δικαιώματα υπέρ των εκτρώσεων να κοινωνήσουν στην εκκλησία του και στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι η άμβλωση είναι χειρότερη από την παιδοφιλία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σαββατοκύριακο, περιέγραψε την έκτρωση ως «τη σφαγή ενός αθώου παιδιού».

«Δεν μιλάμε για ζήτημα ηθικής, όπου κάποιοι συγκρίνουν τις αμβλώσεις με την παιδοφιλία. Η παιδοφιλία δεν σκοτώνει αυτές όμως το κάνουν», συνέχισε ο Μπούτσι και προσέθεσε ότι «δεν μπορούμε ότι η κακοποίηση είναι ένα απαίσιο πράγμα».

Η εκκλησία δεν προέβη σε κάποια αντίδραση την Τετάρτη, ενώ παρέπεμψε στον Μπούτσι για διευκρινήσεις, ο οποίος ανασκεύασε σε κάποιο βαθμό τα λεγόμενα του μετά και τον ντόρο που δημιουργήθηκε, λέγοντας ότι όσα είπε «ήταν ημιτελή. Θα έπρεπε να πω “γενικά το παιδί το οποίο έχει παρενοχληθεί δεν πεθαίνει φυσικά, αλλά ορισμένα πέθαναν».

Απαγόρευσε σε βουλευτές να κοινωνήσουν

Όλα ξεκίνησαν τα τέλη του Ιανουαρίου όταν ο ιερέας είχε δημιουργήσει μία λίστα με βουλευτές στους οποίους δεν θα επέτρεπε να λάβουν Θεία Κοινωνία στην εκκλησία ή να συμμετέχουν σε συγκεκριμένα εκκλησιαστικά μυστήρια, όπως να γίνουν νονοί σε βαφτίσεις ή κουμπάροι σε γάμους.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την νομοθέτηση στην πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ, η οποία επέτρεπε τις αμβλώσεις το 2019.

Πηγή: reader.gr


Γράφεις ιστορία με καθημερινές προσφορές* & ενισχυμένες αποδόσεις (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Epivitoras1978 - 14/2/2020 17:40

Παπου υπάρχουν πολύ λόγοι για να κανει μια κοπέλα έκτρωση,αλλά μόνο ένας όταν είσαι παιδοφιλος,έχεις καταλάβει ότι μιλάς για ότι χειρότερο μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος,για μένα όλοι οι παιδοφιλοι θέλουν μια σφαίρα ανάμεσα στα φρυδια,τώρα αν για σένα είναι χειρότερο μια εκτρωση κάτι μου βρωμάει......Παπουλι

ΕΠΟΜΕΝΟ