Για τις επαφές των Διεθνών Ομοσπονδιών με τις Κυβερνήσεις των χωρών, μίλησε μεταξύ άλλων ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο πρόεδρος της FIFA, τοποθετήθηκε μετά από ερώτηση του Γιάννη Δάρα, που εκπροσώπησε τους Ευρωπαίους δημοσιογράφους και ως αντιπρόεδρος της AIPS. Ο κ. Ινφαντίνο - ενώπιον 300 δημοσιογράφων - μίλησε για περίπου 2 λεπτά απαντώντας στην ερώτηση του πως θα μπορούσε να αντιδράσει ή θα αντιδράσει ενδεχομένως η FIFA, σε περίπτωση Κυβερνητικών παρεμβάσεων. Εκεί ο Ινφαντίνο απάντησε: «Πλέον δεν θα πρέπει να μείνουμε ή να μένουμε σε όσα πιστεύαμε για το αυτοδιοίκητο. Να μην είμαστε δογματικοί. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και να συνεργαζόμαστε με τις Κυβερνήσεις για να δίνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για το ποδόσφαιρο. Να συνεργαζόμαστε με τις Κυβερνήσεις για θέματα όπως την διαφθορά, τη βία, την αξιοπιστία και τον ρατσισμό».
Υπογραμμίστηκε από μέρους πως «για το καλό του ποδοσφαίρου θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις Κυβερνήσεις και να ξεπερνάμε το αυτοδιοίκητο. Οι Κυβερνήσεις κατανοούν τον παιδευτικό χαρακτήρα που έχει το ποδόσφαιρο για τις κοινωνίες. Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές ώστε να προσπαθήσουμε να διώξουμε, ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο, όποιον επιχειρεί να κάνει κάτι παράνομο και αντίθετο με τους κανόνες».
Ο κ. Ινφαντίνο ειδικότερα σχολίασε: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε καμία Κυβέρνηση ή Υπουργό να παρέμβει στην αθλητική πλευρά του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει πιθανότητα να επιτρέψουμε σε κάποια Κυβέρνηση να παρέμβει στην αλλαγή των αποτελεσμάτων ή να αποφασίσει ποιος θα νικήσει στο παιχνίδι και ποιος όχι. Ωστόσο, η οπτική μου και η οπτική της FIFA έχει αλλάξει σε σύγκριση με το παρελθόν σχετικά με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τα συναφή, τα οποία δυστυχώς χρησιμοποιήθηκαν κακώς για άλλους σκοπούς.
Η οπτική μου διαφέρει, με την έννοια ότι πρέπει να δουλέψουμε μαζί με τις Κυβερνήσεις και τα Υπουργεία, γιατί το πλαίσιο νομιμότητας πρέπει να πηγαίνει χέρι με χέρι με το αθλητικό και το εγκληματικό το αντίθετο. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί εάν θέλουμε να λύσουμε μερικά από αυτά τα προβλήματα και ο ρατσισμός στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα. Όπως και η βία και η διαφθορά πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για την κοινωνία. Οι Κυβερνήσεις, είμαι σίγουρος, ότι καταλαβαίνουν αυτό το παράδειγμα επιρροής του ποδοσφαίρου και εάν μπορούμε να δουλέψουμε μαζί, οι πόρτες μας θα είναι πάντα ανοιχτές για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε εκτός ποδοσφαίρου, όποιον κάνει κάτι λάθος σχετικά».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Να τα μας αρχίσανε τα όργανααααα
''Οι πόρτες μας θα είναι ανοιχτές για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε εκτός ποδοσφαίρου, όποιον κάνει κάτι λάθος σχετικά (βλ. βία,διαφθορά)''. Κι εμείς θα πάμε μετά από τέτοια δήλωση να του πούμε ότι ψηφίσαμε νόμο που τιμωρεί τη διαφθορά με -5; Θα φυτρώσει μαλλιά και θα καραφλιάσει ξανά. Πιστεύει ο άνθρωπος ότι οι Κυβερνήσεις καταλαβαίνουν την επιρροή του ποδοσφαίρου στην κοινωνία. Πού να δεις αγαπητέ Τζιάνι πώς το αντιλαμβάνεται η δική μας. Ότι δηλαδή θα δεχτούν οι διεθνείς ομοσπονδίες να... ΣΥΝΕΧΕΙΑ αλλάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο βλέποντας ότι η κυβέρνηση ψήφισε τέτοιο νόμο; Φαντάζομαι πως όχι. Αν δεν το αποδεχτούν, προβλέπω είτε νέες ψηφοφορίες στη Βουλή για αλλαγή του νόμου είτε ένα ωραιότατο Grexit. Αν ναι τότε τι να πω...Δεν υπάρχει ελπίδα πουθενά.
Άμα αλλάξει κάτι στο δύσμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο προς το καλύτερο από εσάς της FIFA εγώ θα γίνω αστροναύτης μίστερ κλούβιο αυγό.