0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσκόπηση MRB: Τι λένε οι πολίτες για την επιλογή Σακελλαροπούλου ως ΠτΔ

Θετικά κρίνουν οι πολίτες την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MRB και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Συγκεκριμένα, το 55,5% κρίνει θετικά την επιλογή της κας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και το 23% αρνητικά. Ακόμη το 61,6% κρίνει θετικά την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει την υποψηφιότητα της προέδρου του ΣτΕ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

«Πιθανό» ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 54,9% θεωρεί «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ενώ το 42,6% θεωρεί πιο ενδεδειγμένη λύση την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ελληνοτουρκικές διαφορές έναντι 28,8% που προτιμά τον απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το 21,3% απαντά «καμιά από τις παραπάνω λύσεις».

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Στη δημοσκόπηση της MRB, η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 13%. Στο ερώτημα για το «ποιος είναι καταλληλότερος Πρωθυπουργός» προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα με διαφορά 19,7% (44,2% έναντι 24,5%).

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,2% ευνοϊκών γνωμών. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30,5%, η Φώφη Γεννηματά με 21,9%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 20,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 19,4% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 19,1%.

Το 56,9% κρίνει θετικά την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ το 14% αρνητικά.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ