0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Σάρατζ καταγγέλλει παραβίαση της εκεχειρίας από τις δυνάμεις του Χαφτάρ

Παρά τη συμφωνία για εκεχειρία στην Λιβύη από τη Διάσκεψη στο Βερολίνο, η διαμάχη μετά των δύο αντίπαλων στρατοπέδων των Φαγιέζ αλ Σάρατζ και Χαλίφα Χαφτάρ δεν σταματά.

Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας κατήγγειλε σήμερα την παραβίαση της εκεχειρίας από μονάδες του Λιβυκού Εθνικού Στρατού κοντά στην Τρίπολη.

«Οι μονάδες του διοικητή Χαλίφα Χάφταρ έπληξαν με βλήματα όλμου κατοικημένες συνοικίες στην περιοχή Σαλάχ αλ-Ντιν, κάτι που συνιστά μια ακόμη παραβίαση της εκεχειρίας μετά τη διάσκεψη του Βερολίνου», μετέδωσε σήμερα το λιβυκό τηλεοπτικό δίκτυο Alahrar, επικαλούμενο τον Μοχάμεντ Γκουνούνου, εκπρόσωπο του λιβυκού στρατού που τελεί υπό τις εντολές της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται επίσης έναν διοικητή μονάδας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας κοντά στη συνοικία Άιν Ζάρα που είπε ότι οι στρατιώτες του απέκρουσαν επίθεση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού νοτίως της Τρίπολης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το al-Mashhad, σφοδρές μάχες αναφέρθηκαν στα νότια προάστια της Τρίπολης αρκετές ώρες μετά τη διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου για τη διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη. Η πληροφορία επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν σε όλη την πρωτεύουσα.

Αργότερα, η διοίκηση της 155ης ταξιαρχίας πεζικού ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες της ανέλαβαν δράση για να σταματήσουν επίθεση στην 'Αιν Ζάρα από Σύρους μαχητές «που είχαν παραβιάσει επανειλημμένα την εκεχειρία».

Την ίδια στιγμή ο Φαγιέζ αλ Σάρατζ, ο οποίος δεν συνομίλησε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στο Βερολίνο, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών μαζί του.

Το γεγονός αυτό εγείρει προβληματισμό καθώς στον σχεδιασμό της ΕΕ για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός προβλέπεται και η συνάντηση των δύο ανδρών.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ