0 ΣΧΟΛΙΑ

Η Νέα Ζηλανδία παρήγγειλε 120 τμ δέρματος για την θεραπεία των τραυματιών από την έκρηξη του ηφαιστείου

Είκοσι επτά άτομα νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα ύστερα από την έκρηξη του ηφαιστείου στη Νήσο Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον οχτώ ανθρώπους. Μάλιστα, όπως γίνεται γνωστό, η Νέα Ζηλανδία παρήγγειλε 120 τετραγωνικά μέτρα δέρματος για τη θεραπεία των εγκαυματιών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς οι 27 νοσηλευόμενοι φέρουν εγκαύματα σε τουλάχιστον 30% του σώματός τους από την τέφρα και το αέριο και πολλοί έχουν εισπνευστικά εγκαύματα για τα οποία απαιτείται υποστήριξη των αεραγωγών.

Συνολικά 47 άτομα βρίσκονταν στο «Λευκό Νησί», στα ανοικτά των ακτών του Βόρειου Νησιού, όταν εξερράγη το ηφαίστειο.

Το μέσο ανθρώπινο σώμα έχει περίπου 1-2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας δέρματος οπότε η ποσότητα που χρειάζονται είναι ενδεικτική της σοβαρότητας των εγκαυμάτων. Σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για την αστυνομία Στιούαρτ Νας, τα τραύματα, που έχουν υποστεί οι τουρίστες και οι ξεναγοί, είναι τόσο σοβαρά, που ορισμένα θύματα δεν μπορούν να αναγνωριστούν.

Η παραγγελία του δέρματος έχει ήδη δρομολογηθεί και θα προέλθει από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι τράπεζες δέρματος και ιστών από τη γειτονική Αυστραλία παρέχουν επίσης μοσχεύματα και προμήθειες δέρματος.

Τα δερματικά μοσχεύματα προέρχονται από δότες. Όπως οι δότες οργάνων, οι δερματικοί δωρητές εγγράφονται με σκοπό να δώσουν το δέρμα τους μετά το θάνατό τους. Όταν το δέρμα γίνεται δωρεά, συνήθως λαμβάνεται και αξιοποιείται μόνο ένα λεπτό στρώμα, όπως το δέρμα που ξεφλουδίζει όταν παθαίνουμε ηλιακά εγκαύματα. Τα δερματικά μοσχεύματα λαμβάνονται συνήθως από την πλάτη ή από το πίσω μέρος των ποδιών.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν το ηφαιστειογενές νησί, το οποίο παραμένει πολύ επικίνδυνο, εμποδίζοντας την πρόσβαση στους διασώστες. Επίσης, εργάζονται πυρετωδώς για την ταυτοποίηση των έξι νεκρών, με τη βοήθεια ιατροδικαστών και οδοντιάτρων. Ακόμα, εννέα άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, μεταξύ αυτών 7 Αυστραλοί και δύο Νεοζηλανδοί.

Συνολικά, 47 τουρίστες και ξεναγοί βρίσκονταν στο νησί τη στιγμή της έκρηξης, από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κίνα, τη Γερμανία, τη Μαλαισία και τη Νέα Ζηλανδία.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ