0 ΣΧΟΛΙΑ

«Ναι» και από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ψήφο αποδήμων - Περνά με ιστορική πλειοψηφία

«Ναι» αναμένεται να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων, το οποίο σημαίνει ότι το νομοσχέδιο θα περάσει με ιστορική ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων θα γίνει απόψε τα μεσάνυχτα. Με βάση τις πληροφορίες από κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 291 βουλευτές θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου.

Εξαίρεση θα αποτελέσει το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει «παρών». Το άρθρο 4 αφορά τον τρόπο εγγραφής στους ελληνικούς καταλόγους για τους Ελληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Νωρίτερα, στην ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει ότι παραμένουν ανοιχτά δύο ζητήματα. «Το πρώτο έχει να κάνει με την επικαιροποίηση των ειδικών εκλογικών καταλόγων εξωτερικού. Το δεύτερο βασικό ζήτημα έχει να κάνει με το ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται ευρύτατες εξουσιοδοτήσεις προς τον εκάστοτε Υπουργό Εσωτερικών για ρύθμιση βασικών θεμάτων, όπως η διαδικασία εγγραφής στους καταλόγους και ο τρόπος πιστοποίησης του εκλογέα», ανέφερε σχετικά.

Οι μόνοι βουλευτές που θα διαφοροποιηθούν και θα ψηφίσουν «όχι» είναι αυτοί του ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ