Συνέντευξη στην AS, στην οποία μίλησε για την Ατλέτικο Μαδρίτης και όσα βίωσε σε αυτήν φορώντας τη φανέλα της, παραχώρησε ο Ντέμης Νικολαϊδης.
Αναλυτικά είπε:
Για την αγάπη των φίλων της Ατλέτικο: «Ακόμα μου προκαλεί έκπληξη. Πήρα αρκετή αγάπη από τους φίλους της Ατλέτικο από το ξεκίνημα. Ήταν φανταστικά. Πήρε μόνο λίγους μήνες, αλλά φώναζαν το όνομά μου».
Για τον Τόρες: «Ο Φερνάντο ήταν μόνο 19 χρονών, ήταν το πιο αγαπητό παιδί. Ήταν ντροπαλός, αλλά υπέροχος. Τον έβλεπα σαν τον μικρό μου αδερφό. Προσπαθούσα να τον βρίσκω συνέχεια στο γήπεδο και να κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να τον βοηθήσω».
Για τον Σιμεόνε: «Βλέπω τον Τσόλο σήμερα και βλέπω τον ίδιο χαρακτήρα που είχε τότε. Ήταν ένας νικητής και όταν παίζαμε η φωνή του μας εντυπωσίαζε. Μας φώναζε και μας έβαζε να τρέχουμε. Μας επηρέαζε. Ήταν ένα καλό παιδί.
Για την αγορά της ΑΕΚ: «Μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν όλα μαγικά. Αλλά αναμείχθηκα πολύ στην αγορά της ΑΕΚ, πολλές ώρες στο τηλέφωνο για κάτι που ήταν όνειρο μου. Νομίζω αυτό επηρέασε την απόδοσή μου και προκάλεσε τον τραυματισμό μου. Δυστυχώς μου κόστισε την παρουσία μου στη βασική 11άδα της Εθνικής, που μας έδωσε το Euro του 2004.
Για τη ζωή στην Ισπανία: «Στην Ισπανία όλα είναι πιο ήσυχα, αγαπήσαμε τους ανθρώπους του και ήταν ιδιαίτερο γιατί η κόρη μας γεννήθηκε εκεί»
Για τη ψυχολογία του επιθετικού: «Τα χαρακτηριστικά παίζουν ρόλο, αλλά το ζήτημα είναι περισσότερο ψυχολογικό. Το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν επηρεάζει την αυτοπεποίθηση σου. Αυτό μπορεί να σε κάνει να σταθείς μπροστά από τον τερματοφύλακα και για μία στιγμή μπορεί να σκεφτείς ότι υπάρχει η περίπτωση της αποτυχίας, τότε κατά 90% δεν θα σκοράρει. Το στιλ μου ήταν διαφορετικό από του Κόστα, αλλά αν και ήμουν πιο κοντός, ήμουν καλύτερος με το κεφάλι».
Για τα συστατικά της επιτυχίας στο Euro 2004: «Οι σχέσεις μας, η πειθαρχία και η άρνηση μας να χάσουμε ήταν οι αξίες που μας οδήγησαν στην επιτυχία. Το μόνο πράγμα που δεν έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η έλλειψη ταλέντου, έχουμε έλλειψη σε όλα τα όλα».
Για τη σχέση του με την Ατλέτικο: «Πάντα παρακολουθώ τα ματς της ομάδας μαζί με τον γιο μου».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Του Ντέμη πολλά λάθη μπορείς να του καταλογίσεις ως πρόεδρο. Δεν μπορείς όμως να τον απαξιώσεις ως άτομο που αγάπησε την ΑΕΚ όσο κι εμείς (αν όχι περισσότερο) έστω και με το δικό του αιρετικό τρόπο κάποιες φορές. Το 2004 ήταν ο μόνος που μπήκε μπροστά για να σωθεί η ΑΕΚ από τα χρέη του Ψωμιάδη, να τα λέμε αυτά!... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Ως ποδοσφαιριστής, δεν χρειάζεται να πω πολλά. Ο καλύτερος επιθετικός της γενιάς του και σίγουρα μέσα στην 4αδα των κορυφαίων Ελλήνων σέντερ φορ που έχουν υπάρξει ποτέ (Μαύρος, Αναστόπουλος, Σαραβάκος, Νικολαΐδης).
ΥΓ: Αν κάποιοι τώρα πιάνονται από κάποιες λέξεις (π.χ πήγα το γιο μου στη Λίβερπουλ) ως άλλοθι για να απαξιώσουν τα όσα έχει προσφέρει αυτός ο άνθρωπος στην ΑΕΚ είναι απλά εμπαθείς. Και για κάποιους που συγκρίνουνε το Ντέμη με το Μπάγεβιτς έχω να πω το εξής: είναι άλλο πράγμα όταν κάνεις σφάλματα επειδή σου λείπει η πείρα, και άλλο πράγμα να κάνεις λάθη επειδή στη μέση βάζεις το δόλο και το προσωπικό σου συμφέρον. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και όσοι ακούνε sportfm θα καταλάβουν σε ποιόν τακτικό ακροατή (φιλομπαγεβιτσικό και αντιντεμικό) που βγαίνει στις γραμμές αναφέρομαι.
Εγώ φίλε Constantinoupoli86 συμφωνώ μαζί σου, μια χαρά τα λες!
Αγαπητέ Constantinoupoli86 τα ονόματα που ανέφερες Μαύρος, Αναστόπουλος, Σαραβάκος, Μελισανίδης, Μπάγεβιτς κ.α. έχουν φέρει τίτλους και χρήματα στις ομάδες τους. Όσο για το εάν είναι ή όχι ΑΕΚτζής, πιστεύω ότι κι εσύ κι εγώ είμαστε και άλλοι περισσότερο. Είναι πρόκληση οι δικαιολογίες τύπου «». Θα μπορούσε να πει κάποιος από εμάς ότι είχε κακή – πλημμελή απόδοση στην εργασία του λόγω ότι έχει το μυαλό του στην ΑΕΚ? Μάλλον δικαιώνεται η άποψη ότι στην ΑΕΚ διάλεγε παιχνίδια και πούλαγε πολύ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ οπαδιλίκη. Τότε υπήρξα νέος και θύμωνα όταν κάποιοι τον επέκριναν γι αυτό. Πόσο δίκιο είχαν.
Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανένα παράγοντα για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να πάρει πρωτάθλημα απέναντι στο καθεστώς εκείνης τις εποχής. Όμως γνωρίζουμε:
• Όταν έφυγε ως ποδοσφαιριστής από το club λαβών όλες τις οφειλές, ο πιο υψηλά αμειβόμενος στην ιστορία της ΑΕΚ, δεν μπήκε ούτε φράγκο στα ταμεία.
• Απομάκρυνε ιστορικά και με μεγάλη προσφορά στελέχη, φέρνοντας άλλους από άλλες ομάδες, προκειμένου να φαίνεται ο ίδιος.
• Οι φωτογραφήσεις με σκουφάκι, σχισμένο τζιν και τακουνάρες, για το profil του, τι μας δείχνουν. Εάν δεν βάζεις την ΑΕΚ πάνω από όλα δεν μπορείς να προσφέρεις. Εδώ θα θυμηθώ την ατάκα Τίγρη στη Περιφέρια : Βοήθησέ μας για το γήπεδο και θα το ονομάσουμε Δούρου Αρένα. Δεν έγινε Συριζέος αλλά η ΑΕΚ ήταν πριν από εμάς και θα είναι και μετά χωρίς εμας.
• Στα τέσσερα χρόνια έγιναν πάνω από ογδόντα μεταγραφές ποδοσφαιριστών και κανένα έργο συντήρησης – αναβάθμισης στο τότε προπονητικό κέντρο. Θυμάμαι έναν υπάλληλο του Μπάγεβιτς που έφερε σόμπα από το μαγαζί του για τα αποδυτήρια στους Θρακομακεδόνες.
• Για το γήπεδο………… οπουδήποτε αλλού εκτός από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο μεγαλύτερος απαξιωτής. Ακόμη και λίγο καιρό πριν βγει η πολυπόθητη άδεια δήλωνε: Εγώ τα είχα πει. Καθόλου αθώο. Ότι και να γίνει στο χώρο της Ν.Φ. θα ανήκει αργά ή γρήγορα στη ΑΕΚ. Ήθελε ένα project να είναι πάντα ιδιωτικό.
Στηρίζουμε την ομάδα όπως μπορούμε. Διαρκείας αγόραζα και επί προεδρίας του και τώρα. Αυτός που είναι ?
Πάντα με σεβασμό στην αποψή σας.
Αυτό περί Λίβερπουλ είναι να σε τρελαίνει.. Έχω παιδί 4 ετών κ το σκέφτομαι να θα το πάω στα θλιβερά γήπεδα μας.. Όμως αν είχα λεφτά θα το πήγαινα εύκολα σε ένα παιχνίδι του εξετρικου.. Να του δείξω πως έτσι θα έπρεπε να είναι.. Να έχει παιδεία... Και πολύ σωστά έπραξε ο Ντέμης σε αυτό....
Έλα πίσω, κάνε εσύ την κίνηση. Η ΑΕΚ σε χρειάζέται και σε αγαπάει!
Στην Ατλετικο?
αυτοι που πατανε dilaik μαλλον ειναι αυτοι που βριζουν εδω και καιρι στην ΑΕΚ οτι καλο γινετε ομως θελω να ξερω γιατι τοση αχαριστεια απο καποιους οπαδους που ειναι φανατικοι αγαπανε την ομαδα δινουν το αιμα τους γι αυτην αλλα την ιδια στιγμη εχουν τοσο λαθος αντηληψη σε καποια πραγματα τι να πω ειναι παρα πολυ κριμα ζητανε να ενωθει ο κοσμος ετσι ειναι και η ΑΕΚ ΕΝΩΣΗ και την ιδια στιγμη οι ιδιοι την χωριζουν τι νικολαιδης θα ειναι τι μελισανιδης τι μπαγεβιτς δεν ξερω αλλα κατι δεν... ΣΥΝΕΧΕΙΑ παει καλα μεσα σε καποιους αυτο μπορω να καταβω εγω καντε τωρα και σε μενα ξερετε εσεις δειξτε την καλοσυνη σας
Επειδή τον αγαπώ πολύ,θα ήθελα να βλέπει και τους αγώνες της ΑΕΚ μαζί με τον γιο του.Έστω από την τηλεόραση.
A ρε Ντεμη. Δεν ξαναδαμε αλλο επιθετικο σαν κ σενα απο τοτε που εφυγες
ΝΤΕΜΗ ΓΔΥΣΟΥ....
Ο Νικολαίδης αν είχε φύγει νωρίτερα θα είχε κάνει σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό. Όμως ο ποδοσφαιριστής Ντέμης αγαπούσε πάρα πολύ τον σύλλογο και το έδειξε σε πολλές περιπτώσεις. Η αποστασιοποίηση του τώρα δείχνει οτι η προεδρική του θητεία έβλαψε κατά πολύ την αγάπη του αυτή και σίγουρα για τον σύλλογο αυτό είναι πλήγμα
Το είχε αναφέρει και όταν έκανε εκπομπές με Σπυρόπουλο στον sport fm.Ότι αν ο επιθετικός βγει τετ α τετ και σκεφτεί στη στιγμή ότι μπορεί να το χάσει τότε το έχει χάσει.Για αυτό ο επιθετικός εκτός από την ικανότητα πρέπει να είναι και κίλερ.Να έχει σιγουριά και σε καμιά περίπτωση φόβο.