2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣΟΕΕ: Ανακατάληψη του υπογείου

«Το στέκι θα είναι πάντα δικό μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση

Στην επανακατάληψη του υπογείου της ΑΣΟΕΕ προχώρησαν μια εβδομάδα μετά την εκκαθάριση των αστυνομικών δυνάμεων, συγκεκριμένα άτομα. Με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρεται ότι μία εβδομάδα μετά την εκκαθάριση της ΑΣΟΕΕ από τις αστυνομικές δυνάμεις, όχι μόνο επανακατέλαβαν το υπόγειο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, αλλά «εντατικοποιήσαμε ακόμη παραπάνω την παρουσία μας».

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο αναφέρεται πως: «οι καταλήψεις για εμάς αποτελούσαν και αποτελούν χώρους πολύμορφης δράσης και πολιτικής ζύμωσης, με καθημερινό στοίχημα τη διεκδίκηση του δημόσιου πεδίου που δραστηροποιούνται. Η κρατική καταστολή που δέχονται τα στέκια και οι καταλήψεις έχει δύο απολήξεις. Η πρώτη είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα κοινωνικής νηνεμίας ενώ η δεύτερη είναι να αφομοιώσει, για να εκμεταλλευτεί υλικά, τους χώρους και τις γειτονιές μας.

Ξέρουμε πολύ καλά πως όταν κάποιος αντιπαρατίθεται με το κυρίαρχο κάνοντας δηλαδή πολιτικές εκδηλώσεις,παρεμβάσεις, μικροφωνικές αλληλεγγύης στους μετανάστες και στέκεται έμπρακτα και άμεσα απέναντι στη στρατιωτικοποίηση του δημόσιου πεδίου, αποτελεί πρόβλημα τόσο στην πολυπόθητη κανονικότητα αλλά και στις εταιρίες και τους δήμους που βλέπουν τα πανεπιστήμια και τους κατειλλημένους χώρους σαν όμορφα κερδοφόρα ‘’φιλέτα’’. Προφανώς, πολλοί θα θέλανε να αντικαταστήσουν τόσο το στέκι όσο και τη Βανκούβερ με χώρους πλήρως αξιοποιήσιμους είτε για κρατικά ή για ιδιωτικά συμφέροντα».

Και η ανακοίνωση καταλήγει ότι «δεν μας τρομοκρατούν τα επικοινωνιακά παιχνίδια Χρυσοχοΐδη-Γιακουμάκη και θα είμαστε μόνιμα στα υπόγεια και στα αναχώματα του πολέμου απέναντι στο κράτος και πρυτανικές αρχές.Δεν απαντάμε σε τελεσίγραφα και οι καταλήψεις μας δεν έχουν ημερομηνία λήξης».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
aekara21re - 21/11/2019 15:41

''Και το μυαλό είναι θολό.......πω πω πω πωωωω......πω πω πω πωωωω........!!!!!!!!!''

Ρε,άι σιχτίρ λαμόγια.........!!!!!!!

Severino21 - 21/11/2019 20:25

Το "λαμόγια" μάλλον πάει σε αυτούς που ψηφίζεις μια φορά στα 4 χρόνια και τον υπόλοιπο καιρό είσαι φάντασμα στην κοινωνία.....?

ΕΠΟΜΕΝΟ