0 ΣΧΟΛΙΑ

Financial Times: Μια γυναίκα για πρώτη φορά στο τιμόνι τους

Για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία τους, οι FinancialTimes θα έχουν επικεφαλής μια γυναίκα. H εφημερίδα ανακοίνωσε ότι η Ρούλα Καλάφ θα είναι η νέα διευθύντρια σύνταξης, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Ιανουάριο. Η Καλάφ, με πορεία 24 ετών στην εφημερίδα, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Λονδίνο, θα διαδεχθεί τον Λιονέλ Μπάρμπερ, δημοσιογράφο των FinancialTimes από τη δεκαετία του 1980.

Ο Μπάρμπερ, 64 ετών, δήλωσε σε συνέντευξή του την Τρίτη «είναι μία από τις πιο εκλεκτές δημοσιογράφους μας. Είναι αναπληρώτρια διευθύντρια εδώ και τέσσερα χρόνια, έχει δοκιμαστεί σε όλους τους τομείς και γι ’αυτό είναι η επόμενη διευθύντρια».

Η εφημερίδα ιδρύθηκε το 1888 και έχει κυκλοφορία που φτάνει το ένα εκατομμύριο πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών συνδρομητών.

Η Καλάφ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βηρυτό του Λιβάνου και εκπαιδεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών και στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Εχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, συντάκτρια σε θέματα Μέσης Ανατολής, ξένη ανταποκρίτρια και αναπληρώτρια διευθύντρια. Πριν από την ένταξή της στους FinancialTimes, έγραφε για το περιοδικό Forbes, όπου προκάλεσε θόρυβο με ένα χαρακτηριστικό άρθρο της για τον Τζόρνταν Μπέλφορτ, τον διαβόητο χρηματιστή που έγινε γνωστός ως ο «Λύκος της Γουόλ Στριτ», μέσα από την ομώνυμη ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε το 2013.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ