Θέμα λίγων ωρών για την Ελληνική Βουλή, είναι πλέον η ψήφιση της τροπολογίας για το κλειστό γήπεδο στα Άνω Λιόσια, που θα αποτελέσει τη νέα έδρα της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον, το να δούμε κάποια οφέλη που θα υπάρξουν από τη συμφωνία, τόσο για την ΚΑΕ, όσο και για την Πολιτεία. Είναι μία πραγματικότητα, ότι η περιοχή που είναι το γήπεδο, στα Άνω Λιόσια δηλαδή, δεν έχει καμία ανάπτυξη εδώ και πολλά χρόνια. Επί της ουσίας, μιλάμε για μία υποβαθμισμένη περιοχή, για να είμαστε ακριβείς. Πλέον, ο επικείμενος ερχομός της ΑΕΚ στην περιοχή, αναμένεται να δώσει «ζωντάνια» στα Άνω Λιόσια και με το έργο που αναμένεται να γίνει, όχι μόνο για το γήπεδο, προβλέπεται να υπάρχει σημαντική ανάπτυξη. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό, το ότι είναι η πρώτη φορά ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια, που θα υπάρξει αξιοποίηση ενός Ολυμπιακού ακινήτου, για αμιγώς αθλητικούς σκοπούς. Για όποιον δεν το έχει συνειδητοποιήσει, αρκεί να πούμε ότι αυτό είχε συμβεί για τελευταία φορά, το 2004, δηλαδή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Μιλάμε για κάτι πάρα πολύ σημαντικό, αφού στην Ελλάδα δυστυχώς, πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν... εγκαταλειφθεί πλήρως τα τελευταία χρόνια. Σχετικά με το οικονομικό σκέλος, το γήπεδο στα Άνω Λιόσια κοστίζει περίπου 500-600 χιλιάδες ευρώ στο κράτος, μόνο για τη συντήρησή του. Στη σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί, η ΑΕΚ θα πάρει τα «κλειδιά» του γηπέδου για 20 χρόνια, εκ των οποίων τα 10 θα είναι τα σίγουρα και θα υπάρχει οψιόν ανανέωσης για τα επόμενα 10. Μέσω της συμφωνίας αυτής, το κράτος θα λαμβάνει και ποσοστά από τα έσοδα της ΑΕΚ ανά ματς και υπολογίζεται ότι μπορούν να μπουν στα ταμεία του, 6-8 εκατομμύρια ευρώ, από το 2020, μέχρι και το 2030.
Η ΑΕΚ στοχεύει να μπει στο νέο σπίτι της, μέσα στον Ιανουάριο του 2020, ή το πολύ στις αρχές του Φεβρουαρίου. Αυτό θα εξαρτηθεί και από το πόσο γρήγορα θα «ξεμπερδέψει» με τα θέματα της γραφειοκρατίας. Υπάρχει αισιοδοξία οτι οι εξελίξεις θα τρέξουν αφού ο υπουργος Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εχει δείξει μεχρι τωρα οτι υποστηρίζει 100%, και με πρωθυπουργική εντολή, το προτζεκτ της ΑΕΚ. Είναι δεδομένο πάντως ότι με το που εγκριθεί το νέο νομοσχέδιο, μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει και η δημοσίευση στο ΦΕΚ, οπότε όλα θα έχουν πάρει τον… δρόμο τους.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Δεν αντιλαμβάνομαι τους προβληματισμούς ορισμένων ομοιδεατων. Μιλάμε για γηπεδαρα! Όσον αφορά την περιοχή όντως πολύ κοντά έχει καταυλισμό γυφτων αλλά για ένα παιχνίδι θα πηγαίνουμε. Επίσης ότι έχει πολύ καλή πρόσβαση από την Αττική οδό. Στα αρνητικά η πρόσβαση με ΜΜΜ είναι αρκετά δύσκολη. Αν λυθεί το θέμα με τα ΜΜΜ και κάνει εκεί γύρω ο πρόεδρος κλειστό πάρκινγκ τότε θα έιναι τέλειο
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΟΑΚΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑ ΛΙΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΠΙΕΣΗ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΩΡΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000 ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝΑ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΟΑΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΛΙΔΙ!
Η προσπάθεια και το όραμα του Μάκη είναι συγκλονιστικά. Δυστυχώς η επιλογή του γηπέδου είναι ατυχής και ακόμα πιο δυστυχώς που αποτελεί καθώς φαίνεται, μονόδρομο. Εύχομαι να διαψευσθώ πανηγυρικά και να αποτελέσει μια νέα αρχή το γήπεδο, φοβάμαι όμως πως ο κόσμος θα είναι ακόμα πιο λίγος. Η περιοχή είναι εντελώς υποβαθμισμένη και το βράδυ τα πράγματα είναι δύσκολα. Η διπλή ανάπλαση είναι το τυράκι για να φύγει το βάρος ενός γηπέδου που ουσιαστικά ήταν στα αζήτητα.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Υ.Γ.: Αύριο αξίζει να ανέβουμε ΟΑΚΑ να βοηθήσουμε, το ματσάκι δεν είναι και τόσο εύκολο.
Επειδή είμαι κάτοικος της περιοχής θα σου πω ότι ο κόσμος εδώ διψάει για αυτό το γήπεδο και αρκετό μπασκετικό κοινό ξεκινάμε κάθε φορά ομαδικώς για ΟΑΚΑ. Οπότε να ξέρεις ότι το γήπεδο θα έχει στάνταρ κάθε φορά ένα με δύο χιλιάρικα μόνο από ντόπιους.
Που μένεις φίλε; Για να σου απαντήσω κατάλληλα.
Να γράψουμε και δυο κουβέντες για το γήπεδο, αν και φαντάζομαι από αύριο θα έχουμε πλήρη αφιέρωμα από τα παιδιά του 365.
ξεις, θα το κάνουν και ακόμα πιο όμορφο.
Το γήπεδο είναι σε άριστη κατάσταση. Θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις αλλά σε γενικές γραμμές θα μπορούσε να παιχτεί αγώνας και σε λιγότερο από ένα μήνα. Το πλάνο με πίνακα οροφής, και κάποιες... ΣΥΝΕΧΕΙΑ μικροαλλαγες-εκπλη
Χωρητικοτητα, αυτή τη στιγμή είναι 9300, χωρισμένο σε δύο διαζώματα. Το κάτω χωράει περίπου 6000,(μπλε καθίσματα). Το πάνω περίπου 3000 (Κοκκινα καθίσματα).
Το θετικό, για την ζεστασιά του γηπέδου είναι ότι μαζεύοντας 4000 κόσμο θα φαίνεται σχεδόν γεμάτο δίνοντας την μορφή της έδρας. Η ακουστική για όσους ήταν κι στο μας χάντμπολ, θα θυμούνται ότι ήταν φοβερή.
Τα δύο πέταλα, δεν εφάπτονται με τις κεντρικές κερκίδες (οπτικά). Το μεγάλο πέταλο (φαντάζομαι θα φιλοξενεί τους οργανωμένους), δίνει και λίγο ην αίσθηση εκτός έδρας απόβασης, με ύψος και αν θυμάμαι καλά και αρκετά κατακόρυφο. Πάντως είχε φιλοξενήσει τρομερή κερκίδα στο χάντμπολ (βιντεάκια υπάρχουν στο ίντερνετ).
Πρόσβαση, από λεωφόρο Φυλής, πίσω από το γήπεδο του Ακρατητου, ή από Αττική 1500 μετά από την έξοδο. Θετικό ότι είναι και κοντά σε ΑΕΚτζηδικες περιοχές. Λιόσια, Καματερό, Φιλαδέλφεια π.χ
Δεύτερο θετικό, είναι εύκολα προσβάσιμο και για α παιδιά της επαρχίας.
Περιβάλλον χώρος, είναι το μεγάλο όπλο του όλου πρότζεκτ. Με σωστή μελέτη ( που λόγω Προέδρου, την έχω δεδομένη) μπορεί να φιλοξενήσει τα πάντα. Χαπενινκς πριν τους αγώνες, να φέρει τις οικογένειές για τον καφέ τους και τον αγωνα και ίσως όπως διαβάζω, ένα γήπεδο μπαλόνι, να παίζουν και τα ερασιτεχνικά τμήματα. Πιστεύω ότι αν είχαμε γήπεδο εκεί φέτος, θα κατέβαινε και το τμήμα βόλεϋ.
Τα διαθέσιμα γήπεδα ήταν λίγα. Ο πρόεδρος τα διεκδίκησε όλα, και κατάφερε αυτό. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Από εκεί και πέρα, δικαιολογίες πάντα θα βρίσκονται για όλους μας. Το θέμα είναι ότι η κίνηση ήταν η καλύτερη από αυτές που μπορούσαμε να κάνουμε.
Κοίτα που θα είναι και γούρικο, και θα μαζέψουμε και κούπες με την πρώτη...
Αύριο, ματς φωτιά. Με εύκολη πρόσβαση, με 5 ευρώ και χωρίς ποδόσφαιρο για 15 μέρες. Και με μεταγραφές, και με ανακοινώσεις γηπέδου,
Πώς αντέχεις ρε αδερφέ να την αφήνεις μόνη της?
επομένως θα πρέπει ν' αλλαχτούν τα καρεκλάκια...μα μπλε κόκκινα;
Στο κλειστό του Ελληνικού,που μεταφέρεται στα Γιάννενα (είναι λυόμενο), τα καρεκλάκια του είναι κίτρινα. Ανταλλαγή εδώ και τώρα 9.000 κίτρινα για 9.000 μπλε-κόκκινα, και η διχρωμία που τους δίνουμε, δώρο... (και θα βολευτούν και οι Γιαννιώτες με τα μπλε)
Πλήρες
Ίσως δεν είναι η καλύτερη επιλογή λόγω γεωγραφικής θέσης, αλλά για όσους φίλους δεν γνωρίζουν, δεν μας θέλανε πουθενά αλλού. Υποτιμητικό για την ΑΕΚ αλλά είναι η μόνη αλήθεια.
Εκτος ολων των αλλων μηπως να κανετε κι εναν σταθμο προαστιακου διπλα στο γηπεδο μπας και μπορει ο κοσμος να παει;;;;
Δυστυχώς από την προηγούμενη Κυβέρνηση, πολλά λόγια ακούγονταν για την Κρατική περιουσία αξιοποίησή τους. Είτε ήσαν γήπεδα είτε ακίνητα των ασφαλιστικών Ταμείων. Ειδικά για αυτά έχω 1000 παραδείγματα. Όνειρα, λόγια. Απαξιώθηκαν περισσότερο τα κτίρια και κατέστησαν ακόμη περισσότερο μη εμπορεύσιμα λόγω της κατάστασης που είχαν περιέλθει, χωρίς συντήρηση. Οποιοδήποτε κτίριο που δεν έχει μέσα ανθρώπους να το ζουν πεθαίνει και αυτό με γρήγορους ρυθμούς.
Μπράβο ΑΕΚ, μπράβο Αγγελόπουλε!!! Αυτές οι κινήσεις με κάνουν περήφανο που είμαι ΑΕΚτζης, περισσότερο και από τα πρωταθλήματα