Quantcast
NEWS
2 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ασκήθηκε αναίρεση στην αποφυλάκιση Κορκονέα

Σε περίπτωση που η απόφασή είναι θετική υπέρ της αναίρεσης της εφετειακής απόφασης, τότε ο πρώην ειδικός φρουρός θα δικαστεί εκ νέου για τη δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, με την οποία αναγνώρισε στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώντα Κορκονέα το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, με αποτέλεσμα να σπάσει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να αφεθεί ελεύθερος.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Πλιώτας, αφού μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, αποφάνθηκε ότι δεν έχει επαρκή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και παράλληλα έχει εσφαλμένη ερμηνεία, ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου του Επαμεινώντα Κορκονέα.

Έτσι, τώρα καλείται το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να κρίνει και πάλι την υπόθεση του Επαμεινώντα Κορκονέα και σε περίπτωση που η απόφασή του είναι θετική υπέρ της αναίρεσης της εφετειακής απόφασης, τότε ο πρώην ειδικός φρουρός θα δικαστεί εκ νέου από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως είναι γνωστό ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε μόλις μία ημέρα μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκε ο ευνοϊκός υπολογισμός της εργασίας που παρείχε μέσα στις φυλακές, δηλαδή τα «μεροκάματα» που έκανε ως έγκλειστος.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ