Το 2004 ήταν ένα κομβικό έτος στην ιστορία της ΑΕΚ. Η παρέμβαση του Ντέμη Νικολαϊδη και η σωτηρία της ομάδας μέσω του άρθρου 44, συνοδεύτηκαν από μία συγκλονιστική στήριξη του κόσμου της ΑΕΚ, ο οποίος για έναν ολόκληρο χειμώνα γέμιζε το ΟΑΚΑ και στήριζε υποδειγματικά την ομάδα, αλλά έκανε και επίδειξη ήθους και αθλητικού πολιτισμού.
Η κορυφαία στιγμή εκείνου του… ξεσηκωμού, ήταν ο αγώνας με τον Ολυμπιακό σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια. Είναι ο αξέχαστος αγώνας, στον οποίον το Ολυμπιακό Στάδιο αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει το μεγαλείο του κόσμου της ΑΕΚ. Το μεγαλύτερο Στάδιο της Ελλάδας έζησε στιγμές από άλλες εποχές και γέμισε απ’ άκρου εις άκρον με τους οπαδούς μόνο της ΑΕΚ!
Το τελικό 0-0 δεν το θυμάται κανείς. Πολύ κακό ματς, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε μια ελαφρά υπεροχή, αλλά αυτή «ακυρώθηκε» από την τακτική προσήλωση των παικτών του Φερνάντο Σάντος (στη δεύτερη θητεία το στην ΑΕΚ). Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε δείξει και πάλι τη γνωστή «συστολή» που τον χαρακτήριζε ως προπονητή του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ, προκαλώντας μάλιστα τον Ριβάλντο να πει μετά τον αγώνα ότι «αν συνεχίζουμε να παίζουμε έτσι, θα βγούμε πέμπτοι». Κι αν η ΑΕΚ δεν είχε «φοβηθεί» τόσο τον αγώνα και ήταν πιο τολμηρή, θα μπορούσε να έχει νικήσει.
Είπαμε όμως ότι το θέμα εκείνο το βράδυ του 2004 ήταν ο κόσμος: το sold-out που κάποιοι δεν το περίμεναν ακόμα και όταν αυτό άρχισε να «φαίνεται» προς τα τέλη της εβδομάδας, το πάθος των οπαδών –ακόμα και κάποιων που είχαν πολύ καιρό να πάνε σε γήπεδο- η απομάκρυνση από την εξέδρα του ανεγκέφαλου που πέταξε μπουκάλι στον Ριβάλντο, αλλά και η αποθέωση του Γρηγόρη Γεωργάτου που είχε βγει από τον αγωνιστικό χώρο μετά τον αγώνα φορώντας φανέλα της ΑΕΚ (από ανταλλαγή με αντίπαλο) τιμώντας το πέρασμά του από την ομάδα στην οποία αγωνιζόταν μέχρι ένα χρόνο πριν.
Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Τζιωρτζόπουλος, Κωστένογλου, Αλβες, Ρούσεφ (46 Πέτκοφ), Κόντης, Ασουνσάο, Κατσουράνης (90 Σολάκης), Σοάρες, Κρασσάς (46 Κωνσταντινίδης), Λυμπερόπουλος
Στις 7 Νοεμβρίου
7/11/71 AEK-Φωστήρας 3-0 (Α’ Εθνική)
7/11/76 ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 4-1 (Α’ Εθνική –ανατροπή του σκορ στο τελευταίο μισάωρο από 0-1 σε 4-1 με δύο γκολ του Μαύρου και δύο του Παπαϊωάννου)
7/11/82 Ολυμπιακός-AEK 1-1 (Α’ Εθνική –οι Ράντονιτς και Κουσουλάκης σκόραραν μέσα σε λίγα λεπτά στο πρώτο μέρος για ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι Μαύρος και Αναστόπουλος έχασαν από ένα πέναλτι)
7/11/93 ΑΕΚ-Ηρακλής 2-1 (Α’ Εθνική –η ΑΕΚ ανέτρεψε το 0-1 με κεφαλιά του Μ. Βλάχου και απευθείας φάουλ του Τσιάρτα στο 79’ και στο 81’ αντίστοιχα, σημειώνοντας έτσι την 28η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο του 1992 και μετά!)
7/11/94 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-1 (Α’ Εθνική –πέντε μέρες μετά την οδυνηρή ήττα από τη Μίλαν στην Τεργέστη για το Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ έμεινε και εκτός τίτλου με το γκολ του Γιάννη Καλιτζάκη που έφερνε τον Παναθηναϊκό στο +9!)
7/11/98 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 (Α’ Εθνική –δύο γκολ του Πέρσι Ολιβάρες ανέτρεψαν το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου με το γκολ του Νικολαϊδη)
7/11/00 Χερφόλγκε-ΑΕΚ 2-1 (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ –χωρίς ενδιαφέρον ο αγώνας αυτός μετά το 5-0 της Νέας Φιλαδέλφειας, γι’ αυτό και οι παίκτες της ΑΕΚ προτίμησαν να… σφυρίξουν αδιάφορα μπροστά στον κακό αγωνιστικό χώρο και το επικίνδυνο παιχνίδι των Δανών)
7/11/01 Αιγάλεω-ΑΕΚ 3-3 (Κύπελλο Ελλάδας –συναρπαστικό ματς για τη φάση των ομίλων στο γήπεδο της Προοδευτικής, όπου η ΑΕΚ προηγήθηκε 0-2 αλλά δέχθηκε τρία γκολ στο διάστημα 55’-60’ και στο τέλος ισοφάρισε με το Χρήστο Μαλαδένη!)
7/11/13 ΑΕΚ-Αγιος Νικόλαος 5-0 (Κύπελλο Γ’ Εθνικής)
7/11/2018 Μπάγερν Μονάχου-ΑΕΚ 2-0 (Τσάμπιονς Λιγκ, φάση ομίλων)
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Eκείνη την μέρα ήμουν στο μπάσκετ Μακεδονικός-ΑΕΚ στην Κοζάνη. Το ντέρμπυ από ότι θυμάμαι ήταν συλλαλητήριο αγάπης από τον κόσμο, δεν ήταν ματς. Άφθονο γέλιο πρόσφερε το βράδυ ο Τσουκαλάς που έτρωγε σούπα σε ...ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέαμα.
Ενταξει και ποιος δεν τρελενεται οταν βλεπει sold out την εδρα της ΑΕΚαρας γεματη μονο με Ενωσιτες !! Και εγω μεσα ημουν σε εκεινο το παιχνιδι!!! Βεβαια εγω θα ημουν χαρουμενος εαν οι περισσοτεροι απο αυτους ειχαν βαλει στην κουλτουρα τους το γηπεδο και δεν ερχοντουσαν μια φορα τον χρονο να δουν την ΑΕΚ και αν.... (εξαιρουνται τα αδερφια απο την επαρχια)
Απο εμενα προσωπικα εχουν τον απεριοριτσο σεβασμο μου αυτοι οι 17.723 που κατα μεσο ορο πανε φετος να... ΣΥΝΕΧΕΙΑ δουνε την ΑΕΚαρα μας! Μακαρι να μην ζουσα τοσο μακρια να μπορουσα να πηγαινω ακομα και στις προπονησεις! Ολοι εσεις που εχετε την ΤΥΧΗ να εχετε την καψουρα μας τοσο κοντα σας , πηγαινετε γηπεδο!! Οι παιχτες γουσταρουν να εχουν πολυ κοσμο στο γηπεδο! Παντα δινουν κατι παραπανω με τον λαο μας διπλα τους! Αλλη αυρα ρε παιδι μου!!!
Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι φίλε μου
Το πιο σούπα παιχνίδι που έχωω δει στο γήπεδο...
Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός...
Ασουνσάο Κατσουράνης είχαμε και 6αρι και 8αρι τότε...
Από τότε έχουμε να δούμε ένα εκπληκτικό δίδυμο με εξάρι και οχτάρι.Έχουμε δει Σιμόες-Γιόχανσον αλλά ήταν εξάρια και οι δυο.Το δίδυμο Σιμόες-Κονέ δεν συγκρίνεται γιατί ο Σιμόες δεν είναι Ασουνσάο ούτε ο Κονέ ήταν Κατσουράνης στα καλά του.Ακόμα και ένα κορυφαίο δίδυμο δεν μπορεί να συγκριθεί όπως ήταν Ζαγοράκης-Ζήκος.Γιατί ήταν εξάρια άλλης κλάσης αλλά δημιουργικά δεν ήταν πολύ καλοί.Μετά την εποχή Σαμπανάτζοβιτς τα καλύτερα χαφ σαν δίδυμο που να προσφέρει ανασταλτικά... ΣΥΝΕΧΕΙΑ και δημιουργικά ήταν το Ζαγοράκης-Κατσουράνης και Ασουνσάο-Κατσουράνης.
Είχαμε χαφ και γενικά άξονα με Μπρούνο Άλβες στα στόπερ,Ασουνσάο και Κατσουράνη στα χαφ,Λυμπερόπουλο στην επίθεση και Γιαννάκη Σοάρες που έκανε την σεζόν της καριέρας του.Στην συνέχεια προστέθηκε ένα ακόμα καλό χαφ ο Ίβιτς και ένα καλό εξτρέμ ο Σέζαρ.
μεσα ειμουν
Φοβερή στήριξη στην ΑΕΚ εκείνη την χρονιά από τον κόσμο.Φέτος κάτι πάει να γίνει.Από χρονιές που είχαμε δέκα χιλιάδες μέσο όρο και μόνο την πρωταθληματική χρονιά είχαμε 15 χιλιάδες,όπου είναι και 50 χιλιάδες εισιτήρια στο ματς-φιέστα στο οακα με λιβαδειά,φέτος είναι αρκετά καλύτερα.Μακάρι να μείνει ο κόσμος σταθερός σε παρουσία στο γήπεδο.Δεν λέω ότι γίνεται χαμός φέτος αλλά ότι είναι καλύτερα από άλλα χρόνια.Η μεγαλύτερη προσέλευση μέχρι στιγμής από την σεζόν 2007-08 όταν είχαμε 20... ΣΥΝΕΧΕΙΑ χιλιάδες μέσο όρο.Στην Αγιά Σοφιά τα πρώτα χρόνια θα γίνεται χαμός.Το θέμα είναι να έχουμε μετά 20 χιλιάδες τουλάχιστον μέσο όρο.Γιατί με την ομαδάρα της δεκαετίας '90 δεν είχαμε 20 χιλιάδες μέσο όρο στην Φιλαδέλφεια στα εισιτήρια λέω.
Τι λες τώρα.. μακράν η αγαπημένη μου σεζόν τόσο γηπεδικά όσο και αγωνιστικά. Η χρονιά που η ΑΕΚ έφερε κάτι απο Ευρώπη στο βρώμικό μας πρωτάθλημα με παιδιά και οικογένειες στο γήπεδο και γεμάτη εξέδρα κάθε αγωνιστική.
Μια ωραία παρέα με μπροστάρηδες τους Λύμπε και Κατσουράνη και καθοδηγητή τον μεγάλο Σάντος, που παρότι δεν είχε τη λάμψη του ρόστερ των αιωνίων και δεν την υπολόγιζε κανείς, έκανε μια τρελή... ΣΥΝΕΧΕΙΑ πορεία. Μόνο 2 ήττες σε ολόκληρο το πρωτάθλημα (απο Καλαμαρία και Ιωνικό), και ηρωικός αποκλεισμός στο κύπελλο με 10 παίκτες και σφαγιαστική διαιτησία στο Καραισκάκης.
Σίγουρα σε όλους μας έχει μείνει η πίκρα της ήττας απ΄τον Ιωνικό που μας στέρησε τον πιο απρόσμενο και μάγκικο ίσως τίτλο όλων των εποχών, αλλά προσωπικά θα τη θυμάμαι πάντα με χαμόγελο καθώς θεωρώ οτι πρέπει να αποτελεί οδηγό για την ΑΕΚ του μέλλοντος που με τον κόσμο στο πλευρό της δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Πρώτο μου ματς που είδα την ΑΕΚαρα μας και εκεί κόλλησα το μικροβιο. 9 χρόνων με όλη την οικογένεια μου ήμουν στα κάγκελα όρθιος και χαζευα το ΑΕΚ από τον αγη..μόνο αυτό θυμάμαι από μπάλα δεν καταλάβαινα πολλά
Πολύς κόσμος. Το παιχνίδι δυστυχώς πάρα πολύ άνοστο, το πιο αδιάφορο από ευκαιρίες και αγωνιστική διάθεση που θυμάμαι ΑΕΚ - Ολυμπιακός!
Έχει η σημερινή ομάδα Μπρούνο Άλβεζ, Κατσουράνη, Ασουνσάο, Λυμπερόπουλο στην 11αδα και Σάντος προπονητή;
..".
Και μιλάμε για την πρώτη χρονιά του Ντέμη που μας είχε πιάσει απογοήτευση με το ρόστερ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και μας κορόιδευαν οι άλλοι με τα γνωστά "που πάτε με τους... ΣΥΝΕΧΕΙΑ μπουρμποκρασσάδες.
Δυστυχώς στο αγωνιστικό κομμάτι είμαι πλήρως απογοητευμένος από τον Τίγρη. Ελπίζω με την έλευση Ιβιτς να αλλάξουν τα πράγματα και να έρθουν παίκτες και προπονητής επιπέδου ΑΕΚ.
Κακά τα ψέματα,μόνο ο Νικολαίδης μπορούσε να φέρει τόσο κόσμο.Αξέχαστη χρονιά.
αν θυμάμαι καλά το ματριξ είχε δείξει 63,129 εισιτήρια, είχαμε κατέβει παρέα από Έδεσσα !!
1 μου αγώνας π ειμουν μεσα απλά απίστευτη ατμόσφαιρα ούτε 1 καρέκλα κενή... 14 χρόνον τότε και τώρα πάμε στα 31..μακάρι να μας έχει καλ; ο Θεός να μπούμε Αγία Σοφία