Μια ομάδα σαν την ΑΕΚ που θέλει να διεκδικεί και να πρωταγωνιστεί, ζει σε μεγάλο βαθμό από την παραγωγικότητα από τη μέση και μπροστά. Αν δεν δημιουργήσεις και αν δεν σκοράρεις δεν κερδίζεις, είναι τόσο απλό. Για να φτάσεις όμως στο σημείο να θέλεις να πάρεις πράγματα από την ποιότητα των μπροστά, πρέπει να κρατούν τα… μπόσικα οι πίσω.
Στο ξεκίνημα της σεζόν με τον Μιγκέλ Καρντόσο η ΑΕΚ έδειχνε την εικόνα μιας ομάδας που μάθαινε να ζει με το κουσούρι του όσα πάνε κι όσα έρθουν. Αν σκεφτεί κανείς πως στα 4 ματς με τον Πορτογάλο στον πάγκο δέχτηκε τα μισά γκολ (6) από όσα είχε δεχτεί σε ολόκληρο το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18 (12 στο σύνολο), τότε θα αντιληφθεί πως η φράση «όσα πάνε κι όσα έρθουν» δεν αποτελεί καθόλου υπερβολή.
Στο παρακάτω infographic που ετοιμάσαμε μπορεί να δει κανείς τους μέσους όρους από τους αγώνες της ΑΕΚ σε όλες τις ανασταλτικές κατηγορίες. Έχει πάντα το ενδιαφέρον του ο συνοπτικός πίνακας, αν και δε λέει και πολλά σε επίπεδο ουσίας πέραν της μείωσης των τελικών προσπαθειών του αντιπάλου. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, αξίζει να σημειώσουμε πως τόσο με την Κραϊόβα όσο και με την Τραμπζονσπόρ στην Αθήνα, η ΑΕΚ έφαγε από 17 τελικές σε κάθε ματς. Κι αν οι Τούρκοι είχαν την ποιότητα για να απειλήσουν παραπάνω, η ποιότητα των Ρουμάνων δεν δικαιολογεί τόσο μεγάλο βαθμό απειλής.
Μάζεψε το πράγμα ο «Κωστέ»
Ο Νίκος Κωστένογλου μάζεψε αρκετά το πράγμα σε ότι αφορά την ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ. Δεν είναι ότι η «Ένωση» τέθηκε αντιμέτωπη με τίποτα μεγαθήρια, όμως υπάρχουν διάφορες παράμετροι οι οποίες δείχνουν ότι το κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας (και όχι μόνο της άμυνας) έχει μαζευτεί.
Δύο… πληρωμένες αμυντικές αδράνειες στην Τρίπολη
Για παράδειγμα, τα μοναδικά γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ επί Κωστένογλου ήταν τα δυο στην Τρίπολη. Από μια αδράνεια στο ξεκίνημα του ματς σε μια έξυπνη κάθετη του Ριέρα που έβγαλε τέσσερις τέσσερις παίκτες της «Ένωσης» και από μία λάθος εκτίμηση της στιγμής από τον Μπακάκη που οδήγησε στο πέναλτι στον Μπαράλες. Εκτός από τις δύο περιπτώσεις αυτές που συμβαίνουν παρότι θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί, η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε καθόλου, αφού στα 95 λεπτά του αγώνα έφαγε μόλις άλλες δύο συνολικά «σκοτωμένες» τελικές.
Μόνο από στημένα η Λαμία
Με τη Λαμία στην Καλογρέζα η ομάδα δεν απειλήθηκε καθόλου σε κανονική ροή αγώνα αφού 4 τελικές έφαγε συνολικά, 2 από στημένες μπάλες και 2 από σουτ εκτός περιοχής. Δεν εντυπωσίασε τα πλήθη όμως έκανε ότι έπρεπε από τη στιγμή που ξεκλείδωσε το ματς με την ποιότητα του Λιβάγια και στη συνέχεια το έσβηνε ψάχνοντας παράλληλα -με ένα πιο χαλαρό τέμπο- τρίτο γκολ.
Μόνο από στημένα και εκτός περιοχής την απείλησε ο Παναιτωλικός
Κόντρα στον Παναιτωλικό που σκόραρε σε όλα τα προηγούμενα ματς (μέσα στην Τούμπα, με την Ξάνθη και στο «Γεντί Κουλέ») η ΑΕΚ επίσης δεν απειλήθηκε παρότι οι 7 τελικές των γηπεδούχων μπορεί να ξεγελούν, οι ουσία είναι καμία από αυτές δεν έγινε μέσα από την περιοχή με εξαίρεση δύο στημένες φάσεις. Για καλό της «Ένωσης» η μοναδική αδράνεια στην άμυνά της στο ματς του Αγρινίου ήρθε από την κάθετη πάσα πριν το γκολ του Μοράρ, το οποίο ευτυχώς δεν μέτρησε αφού ο παίκτης του Παναιτωλικού ήταν σε θέση οφσάιντ.
Όχι πια δώρα, όχι ξέφωτα, όχι… αντίπαλα όνειρα για κλεψίματα ψηλά
Σε γενικές γραμμές πάντως είναι ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ δε δίνει πλέον χώρο στον αντίπαλο, δεν του δίνει… ξέφωτα, όπως επίσης δεν του δίνει τη δυνατότητα να την πιέσει ψηλά και να… ονειρευτεί ότι θα την αιφνιδιάσει κλέβοντάς μπάλες κοντά στην περιοχή της, όπως συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα. Από τη στιγμή που η ομάδα βρήκε έναν μπούσουλα κανονικότητας, το επόμενο βήμα είναι να καταφέρει να βρει και διάρκεια. Το αν θα τα καταφέρει θα το δείξουν μόνο ο χρόνος και το γρασίδι, σε κάθε περίπτωση όμως η ΑΕΚ έχει μετά από καιρό τη δυνατότητα να έχει μια αισιόδοξη διάθεση.
ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Αμα δεν ειχε φυγει ο Χιμενεθ , θα παιζαμε Γιουρόπα τωρα . Μονο αυτο ξερω
Άσχετο με το άρθρο... 6.3 εκατομμύρια ευρώ είναι αυτά... Φεύγεις??? από την Nova δεν νομίζω....
Τουλαχιστον τα 2/3 των συνδρομιτων θα φυγουν απο την Νοva ,την αγοραζεις...δεν νομίζω.
Καλή αρχή Άκη...έχει κάνει σωστες αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού ο Κωστένογλου..έχει εναλλακτική επιλογή στα συστήματα 3-5-2...3-4-3...4-2.3.1 τα έχει δοκιμάσει με επιτυχία....άλλαξε την άμυνα στα στημένα από ζώνη πήγε σε μικτή άμυνα... στα επιθετικά τα χτυπάει με επιτυχία ο λιβαγια στον οποίο έχει δώσει ελευθερία κινήσεων και κάνει παπαδες...στα αμ χαφ δοκιμάζει το κριστισιτς από τα δεξιά του σιμοες για να έχει πιο εύκολες πάσες με το ανάποδο πόδι,,,ενεργοποιείται ο Αλμπάνης που δείχνει καλά... ΣΥΝΕΧΕΙΑ στοιχεία.....και περιμένουμε και να δούμε την διαχείριση στο ντέρμπι!!!αίνιγμα είναι πως θα βάλει στην εξίσωση τον βερντε που είναι μεταγραφή....εύχομαι να πατήσουμε τον τρίτο τέταρτο την Κυριακή και όλα θα πάνε καλά μετα
Καλή αρχή Άκη...έχει κάνει σωστες αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού ο Κωστένογλου..έχει εναλλακτική επιλογή στα συστήματα 3-5-2...3-4-3...4-2.3.1 τα έχει δοκιμάσει με επιτυχία....άλλαξε την άμυνα στα στημένα από ζώνη πήγε σε μικτή άμυνα... στα επιθετικά τα χτυπάει με επιτυχία ο λιβαγια στον οποίο έχει δώσει ελευθερία κινήσεων και κάνει παπαδες...στα αμ χαφ δοκιμάζει το κριστισιτς από τα δεξιά του σιμοες για να έχει πιο εύκολες πάσες με το ανάποδο πόδι,,,ενεργοποιείται ο Αλμπάνης που δείχνει καλά... ΣΥΝΕΧΕΙΑ στοιχεία.....και περιμένουμε και να δούμε την διαχείριση στο ντέρμπι!!!αίνιγμα είναι πως θα βάλει στην εξίσωση τον βερντε που είναι μεταγραφή....εύχομαι να πατήσουμε τον τρίτο τέταρτο την Κυριακή και όλα θα πάνε καλά μετα
Τα πράγματα είναι απλά,
εαν ο Νικόλας τα καταφέρει η ΑΕΚ δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη της, πρέπει να εμπιστευτεί το προπονητή της να συνεχίσει το έργο του για 2η συνεχή χρονιά,
εαν ο Νικόλας κριθεί ως ακατάλληλος για την μεγάλη χρονιά εισόδου στο νέο γήπεδο τότε ο Ivic θα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ πρέπει να αποδείξει την αξία του.
Περα απο τις προσωπολατρειες που ουτε στον ιδιο αρεσουν,τιμαει τον συλογο που υπηρετει χρονια τωρα στηνει την ομαδα λογικα δινει λιγο ελευθερια στο τρελοκομειο μας μπροστα και στηνει σχετικα καλα την αμυνα.Τα δυσκολα δεν εχουν ερθει ακομα μια και η ομαδα εβγαλε τσαμπουκα με την βοηθεια των οπαδων εφτιαξε η ψυχολογια και ηρθαν αποτελεσματα.Να δουμε αν τον στηριξουν οι οπαδοι στα δυσκολα να βγει η χρονια και να βρουμε νωρις ενα προπονητη που παμε στην Α Σοφια και ο κ Κωστενογλου να... ΣΥΝΕΧΕΙΑ συνεχισει την πολυ καλη δουλεια τους στις ακαδημιες (οι οποιες μπορει να ειναι μακρια απο το τελειο αλλα ανεβαινουν συνεχως).Ευκαιρια να βαλουμε τον Παοκ απο κατω μας αν κερδισουμε το επομενο σ/κ.Μακαρι το παλικαρακι που τραυματιστηκε να γινει καλα και μπραβο στην ομαδα που ειναι κοντα του.
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάτι που κερδίζει και πετυχαίνει(αν πετύχει!Που μακάρι.. ) να το αλλάξουμε??Πάντα φιλικά!!!
Μακαρι να πετυχει αλλα την προηγουμενη φορα ειχε παρει ετοιμη ομαδα απο τον Φερρερ τωρα απο Μανολο δεν ξερω κατα ποσο μπορει να οδηγησει την ομαδα Ευρωπη και Πρωταθλητισμο ,ειναι ρισκο.
Eτσι οπως εξελιχθηκαν τα πραγματα και με το υπαρχων ροστερ η ομαδα αυτη εχει αναγκη το σπρωξιμο του κοσμου για να κανει την υπερβαση.Το θετικο ειναι οτι βλεπεις τους παικτες να επιθυμουν να ξεπερασουν τους εαυτους τους και θελουν το σπρωξιμο της πορωσης του κοσμου για να το κανουν.Σε αδεια γηπεδα ή χλιαρα ακομα και με πιο μικροους αντιπαλους θα εχουμε προβλημα.Αν καταλαβει ο κοσμος το σημαντικο ρολο που παιζει φετος θα ζησουμε ωραια ΑΕΚτζηδικα πραγματα φετος
Καλωσόρισες Άκη.Καλή μεταγραφή Κέτσε.
Μια ομάδα είτε θέλει να παίζει πιο επιθετικά είτε δίνει μεγαλύτερο βάρος ανασταλτικά,πρέπει να έχει πάνω από όλα σοβαρότητα.Ομάδα που έχει την φιλοσοφία όσα πάνε και όσα έρθουν δεν λέγεται ομάδα και δεν πρόκειται να πετύχει σε διάρκεια.
Ακόμα και αν πετύχαινε ο Καρντόσο σε πολλά πράγματα,δεν μ' άρεσε εξαρχής αυτή η φιλοσοφία που... ΣΥΝΕΧΕΙΑ έδειχνε.Προτιμώ δηλαδή να κερδίζει η ΑΕΚ τα παιχνίδια 1-0 παρά 4-3 για παράδειγμα.Γιατί στην πρώτη περίπτωση δείχνεις σοβαρότητα,γιατί έτσι χτίζεις χαρακτήρα σαν ομάδα.Αυτό που ήταν η Βέρντερ μια ζωή με τον Σάαφ που έβαζε 3 και έτρωγε 2,έβαζε 4 και έτρωγε 3 ποτέ δεν το θεώρησα εικόνα σωστής ομάδας.
Μπορεί πρόπερσι κάποιοι να έλεγαν για το θέαμα και ότι ήθελαν πιο θεαματική ομάδα -όλοι θέλουμε ομάδα θεαματική αρκεί να έχει κάποιες αρχές- αλλά αυτό που κατάφερε ανασταλτικά ήταν πολύ σπουδαίο πράγμα.Μια ομάδα από ατσάλι που οι αντίπαλοι δεν πατούσαν περιοχή λες και είχε φίδια.Που ήταν αν δεν κάνω λάθος η ομάδα που δεχόταν τις λιγότερες τελικές από την περιοχή η ΑΕΚ στην Ευρώπη.
Φέτος ο Κωστένογλου το έχει βελτιώσει πολύ το πράγμα ανασταλτικά και μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ κοντά στα προπέρσινα επίπεδα.Όπου είχε την καλύτερη αμυντική συγκομιδή στην ιστορία της Α' Εθνικής.Την καλύτερη άμυνα βάσει αριθμών σε 60 χρόνια πρωταθλήματος.Που δύσκολα θα σπάσει το ρεκόρ της ΑΕΚ κάποια άλλη ομάδα.
Όμως το ρόστερ είναι τόσο γεμάτο και ποιοτικό όσο ποτέ άλλοτε στα χρόνια Μελισσανίδη στην τρίτη διοικητική του θητεία στην ΑΕΚ.Που σημαίνει ότι η ομάδα με βάση το ρόστερ της έχει την δυνατότητα να είναι πολύ πιο παραγωγική φέτος σε σχέση με την πρωταθληματική χρονιά.Όπως και ο Κωστένογλου πιστεύω μπορεί να δώσει περισσότερα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι σε σχέση με τον Μανόλο.
Την χρονια που το πηραμε καναμε νεο αμυντικο ρεκορ σε σεζον 30 αγωνιστικων.
Μάγκες δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι αλλά ζούμε σε εποχή διπλής παράγκας. Γαυρος και Ζμπαογκ ευνοουνται σε κάθε αγωνιστική. Μονο στο ελλαδισταν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Γι αυτό η ΑΕΚαρα φέτος πρέπει να το πάρει κόντρα σε όλους και σε όλα θα ναι η απόλυτη κ@υλα!
ακη καλως ηρθες
Ήσουν ο μοναδικός λόγος που έμπαινα στο γαυροcontra, Άκη. Μόλις σε διάβαζα, την "έκανα" αμέσως...
Καλώς ήρθες. Ρεαλιστική γραφή, χωρίς πολλά... χαϊδέματα. Ακριβώς αυτό που θέλει ο ΑΕΚτζής.
Εύχομαι καλές γραφές και καλά άρθρα, αδερφέ...
Ένα μπράβο στον κύριο Κωστενογλου για την μέχρι τώρα πορεία και διαχείριση κρίσης,όμως πρέπει να επισημάνουμε και τα εξής
Πολυ ωραία τα στατιστικά αλλά είναι μόνο μερικοί αγώνες και δεν έχουμε σαφές δείγμα για το που πάει η ομαδα.καθίστε να βγάλει τον γύρο ο άνθρωπος και εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε.
Ο αξιοσέβαστο κύριος Κωστενογλου κατ'εμέ έχει κανει τα βασικά σε σχέση με τον Καρντοσο... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Οπότε δεν είναι τόσο θέμα προπονητικής δεινοτητας,όσο θέμα ασχετοσύνης του προηγουμένου.
Και το κυριότερο ο ίδιος ο κύριος Κωστενογλου έχει πει ότι περιμένει η ομαδα να εχει μεταπτώσεις στην απόδοση της, όποτε όπως κάνει και ο ίδιος κάτω τη μπάλα σεμνά και ταπεινά και ταμείο αν όχι στο τέλος,μετά τον πρώτο γύρο.
Σουπερ μεταγραφή!! Καλως ήρθες Ακη!
Ένα χαπακι την ημέρα και γίνεσαι περδικι!!!!! καθαρά Ελληνικο προϊόν!!!!!!
Τα πράγματα είναι απλά, νικάς την Κυριακή, νικάς και καπάκια στην Λάρισα και με 9 βαθμούς σε τρία ματς που πέρυσι είχες μαζέψει όλους κι όλους 2 πόντους (Αγρίνιο, Παοκ εντός και Λάρισα) αποκτάς άλλη δυναμική για την συνέχεια.
Ήδη η ΑΕΚ έχει πετύχει δυο σπουδαία διπλά, στο Αγρίνιο σε 4 σεζόν είχαμε 3 ήττες και μόλις 1 νίκη... ΣΥΝΕΧΕΙΑ μέχρι προχτές, ενώ και στην Τρίπολη μην μας ξεγελά το περυσινό διπλό γιατί τις προηγούμενες χρονιές είχαμε δράματα. Οπότε ναι μεν να λέμε ότι η ΑΕΚ κάνει το αυτονόητο με αυτές τις νίκες αλλά να θυμόμαστε πως στο παρελθόν μόνο αυτονόητες δεν ήταν.
Παντως θυμάμαι την πρωταθληματικη χρονιά οτι τον Παναιτωλικο δυο φορες εκτος με 0-4 και 1-4 μεσα σε μικρο διαστημα τον είχαμε κερδισει.
Σε διάστημα 15 ημερών τους βάλαμε 10 γκολ,μαζί με τον επαναληπτικό στο οακα.
Καλή αρχή Ακη! καλή δύναμη αδελφέ... Κετσε! για κάνε τα κουμάντα σου και φέρε μας εδώ στο aek365 και τον Κώστα τον Μιαούλη....
Καλη αρχη Ακη! Μακαρι να γραφεις και εμεις να διαβαζουμε μονο για χαρές
Αυτοί οι αριθμοί, που θυμίζουν την πρωταθλήτρια ΑΕΚ προ διετίας, είναι απόδειξη πως η ομάδα ευτυχώς ακόμη κουβαλάει την τακτική παιδεία στην άμυνα και τις αλληλοκαλύψεις από εποχές Μανόλο. Ο Νίκος ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να επαναφέρει γνώριμα συστήματα και προπονήσεις και έτσι σε μια νύχτα άλλαξε όλη η αυτοπεποίθηση της ομάδας.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Για την ώρα βέβαια έχει βάλει κι αυτός πράγματα στο τραπέζι όπως οι πολύ ορθολογικές επιλογές παικτών και θέσεων, καταπληκτικό διάβασμα των αντιπάλων πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα και φυσικά την προσωπικότητά του που έχει κερδίσει τον σεβασμό από όλους. Αν του χρόνου συνεχίσει ως προπονητής μας, μένει να δούμε το επίπεδο προετοιμασίας που μπορεί να κάνει. Επειδή στη συγκεκριμένη μαγιά χαρακτήρων που υπάρχουν στον κορμό της ΑΕΚ, ο Κωστένογλου φαίνεται να ταιριάζει γάντι, ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μας οδηγήσει σε επιτυχίες.
Πόσο ωραίο ακούγεται! Η ΑΕΚΑΡΑ πρωταθλήτρια και ο πάτερ Νικόλας στην Αγιά Σοφιά. Κι εμείς στους εφτά ουρανούς!!!!
Το πολύ κρίσιμο παιχνίδι είναι αυτό στην Λάρισα το άλλο Σάββατο.Ματς την Κυριακή δεν υπάρχει.Έχουμε ήδη περάσει από επάνω τους σαν οδοστρωτήρας.Σε αντίστοιχη σύγκριση ο ΠΑΟΚ έχει φάει σε 4 αγώνες όσα γκολ είχε δεχτεί πέρυσι στα τρία τέταρτα τού Πρωταθλήματος.Άκη Γεωργίου ,αγαπημένε,θα σε διαβάζουμε εδώ καθημερινά;;;;Αυτή είναι η αγωνία μας,κι όχι το παιχνίδι της Κυριακής....
Κάθε ματς είναι τελικός. Αυτή την στιγμή τελικοί είναι τα ντέρμπι. Τα ματς με ομάδες τύπου Πανιωνίου ΑΕΛ Ατρόμητου κλπ είναι σημαντικές μάχες που πρέπει να κερδίσουμε!
Αδερφέ, αυτή που περιγράφεις είναι η συνταγή της γκέλας. Κάθε ματς είναι τελικός, όπως ήταν με τον Αστέρα, με την Λαμία και με τον Παναιτωλικό. Η μόνη διαφορά με την Κυριακή που έρχεται είναι ότι οι βαθμοί μετράνε διπλοί, οι βαθμοί που κερδίζουμε εμείς και αυτοί που χάνει ο αντίπαλος. Να συμφωνήσω ότι στο μαντρι-γαλ είναι η πιο κομβική αγωνιστική του πρωταθλήματος, αφού οι άλλοι έχουν επικίνδυνες εξόδους σε Τρίπολη και Χαριλάου, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να κερδίσουμε... ΣΥΝΕΧΕΙΑ την Κυριακή!!
Έρχεται η Κυριακή... Πολύ αέρα έχουν πάρει και είναι καιρός να τους την κόψουμε! ΠΑΜΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑ! Πρωταθλημάαα θα πάρουμεε όλους θα τους τρελάνουμεεεε!
Πολλοί νεώτεροι θα απόρησαν όταν έφτασαν στην Καλογρέζα :)
Η άμυνα φέρνει τις νίκες και τα πρωταθλήματα και η επίθεση φέρνει κόσμο στο γήπεδο.
Γειά σου ρε Άκη! Μόνο ΑΕΚ !
Η ομάδα είναι αγνώριστη σε σχέση με το νεκροταφείο του Καρντόσο..σε όλα τα επίπεδα..το πρώτο δυνατό τεστ για παίκτες και προπονητή θα είναι την Κυριακή..αν στην θέση του Κωστένογλου ήταν ξένος προπονητής και είχε αυτές τις τέσσερις σερί νίκες θα τον είχαμε δαφνοστεφανωμένο πρωί μεσημέρι βράδυ..υπομονή ο άνθρωπος παρέλαβε έναν ανάπηρο οργανισμό τον οποίο έκανε τα περπατάει και να μας χαρίζει συγκινήσεις μετά πο πολύ καιρό.
Τι ανάπηρο, από το νεκροτομείο μας πήρε...
Ακριβώς Bru 1980.