Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ονδούρα: Δολοφονήθηκε ακτιβιστής που μαχόταν για να μην χτιστεί υδροηλεκτρικό φράγμα


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Νεκρός βρέθηκε ένας οικολόγος ακτιβιστής στην Ονδούρα, ο οποίος αγωνιζόταν για να αποτραπεί η ανέγερση υδροηλεκτρικού φράγματος

Ο Ρομπέρτο Αντόνιο Αργκέτα, 45 ετών, «δολοφονήθηκε με σφαίρες την Τετάρτη στην περιοχή Αγουάν», που απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η συντονίστρια της Επιτροπής Γονέων Φυλακισθέντων και Εξαφανισθέντων στην Ονδούρα (COFADEH), η Μπέρθα Ολίβα.

Το έγκλημα αποτελεί «μια επιπλέον απόδειξη για τους κινδύνους που διατρέχουν οι υπερασπιστές της γης, του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη χώρα, στηλίτευσε η ίδια.

Σύμφωνα με την Μπέρθα Ολίβα, ο Ρομπέρτο Αντόνιο Αργκέτα αγωνιζόταν εναντίον της ανέγερσης υδροηλεκτρικού φράγματος στον ποταμό Γουαπινόλ, στην Αγουάν.

Ο θάνατος του ακτιβιστή επιβεβαιώθηκε από την αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και από το υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ονδούρας.

Τον Μάρτιο του 2016 η Μπέρτα Κάσερες, διάσημη οικολόγος αγωνίστρια, δολοφονήθηκε διότι εναντιωνόταν στην κατασκευή άλλου υδροηλεκτρικού φράγματος στην Ονδούρα.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ