Με μια περίεργη υπόθεση δολοφονίας είναι αντιμέτωπη η κυπριακή αστυνομία καθώς όπως όλα δείχνουν μια 34χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της σε «τελετή εξαγνισμού πνεύματος».
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου «η Αστυνομία συνεχίζει την διερεύνηση της υπόθεσης και καταβάλλονται προσπάθειες προς εντοπισμό των 20 περίπου ατόμων που παρευρέθηκαν στην «τελετή εξαγνισμού πνεύματος» που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα που βρίσκεται σε συγκρότημα διαμερισμάτων στη περιοχή Βεργίνα» την Τρίτη 27 Αυγούστου.
Πρόσθεσε ότι «τα τεκμήρια που έχουν ληφθεί από τη σορό της 34χρονης από τη Λετονία, στάλθηκαν για τις απαραίτητες τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις, με στόχο να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να δούμε κατά πόσον υπήρχαν οποιεσδήποτε ουσίες στον οργανισμό της».
Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρίου «οι πλείστοι από τα 20 περίπου άτομα που συμμετείχαν στην τελετή ήταν αλλοδαποί, αλλά δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Έχουμε ήδη εντοπίσει 5-6 άτομα από τα οποία λαμβάνουμε καταθέσεις ώστε να συνδράμουν το έργο της Αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης».
Από τις έρευνες της Αστυνομίας προέκυψε μαρτυρία ότι σε όσους συμμετείχαν στη συνάντηση προσφέρθηκε ρόφημα, το οποίο πιθανόν να περιείχε την ουσία, Ayahuasca, που συγκαταλέγεται στα παραισθησιογόνα φάρμακα.
Ακόμα στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, την Τετάρτη συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος, μία γυναίκα από τη Ρωσία ηλικίας 50 χρόνων που διαμένει στη Λεμεσό και φέρεται να είχε οργανώσει την τελετή, για αυτόφωρα αδικήματα που αφορούν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης. Ωστόσο η 50χρονη που είναι έγκυος, διακομίσθηκε σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό όπου κρατήθηκε για νοσηλεία, ενώ χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας που συνεδρίασε στην κλινική, εξέδωσε διάταγμα κράτησης της για έξι ημέρες.
Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες πλήρωσαν από 150 ευρώ για να συμμετέχουν στην τελετή, ενώ η 50χρονη ύποπτη είχε ενοικιάσει ολόκληρο το συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή Βεργίνα με την τελετή να πραγματοποιείται σε κοινόχρηστο χώρο.
Εξάλλου ο Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία για ένα άτομο από την Κολομβία, το οποίο φαίνεται να έφερε στην Κύπρο την ουσία που κατανάλωσαν οι παρευρισκόμενοι στην τελετή. Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο άτομο αναχώρησε από την Κύπρο πριν από την έναρξη της τελετής και η Αστυνομία θα ζητήσει την συνδρομή της Interpol και της Europol για εντοπισμό και σύλληψη του.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
