Στα πλαίσια της προετοιμασίας της, για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ισπανία αντιμετώπισε το Κονγκό και μετά το φιλικό, ο Μαρκ Γκασόλ δεν αναφέρθηκε καθόλου στα αγωνιστικά.
Αντίθετα, ο Ισπανός σέντερ, πρωταθλητής, πρόσφατα, του NBA με τους Τορόντο Ράπτορς, θέλησε να μιλήσει για τη ΜΚΟ Open Arms, η οποία έσωσε 160 μετανάστες και το ισπανικο σκάφος της Οργάνωσης παραμένει εδώ και δέκα μέρες στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, περιμένοντας άδεια να πλησιάσει σε ευρωπαϊκό λιμάνι, για να αποβιβαστούν οι μετανάστες.
Σε δηλώσεις του, ο Μαρκ Γκασόλ τόνισε: "Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα υποστήριξης στους 19 γενναίους, οι οποίοι για μένα είναι ήρωες, που βρίσκονται στο “Open Arms”. Με 121 άτομα ήδη στο σκάφος, είχαν το θάρρος να σώσουν ακόμη 39. Υπάρχουν περισσότερα από 30 παιδιά ανάμεσά τους".
Στη συνέχεια, είπε πως "η κατάσταση είναι απελπιστική. Ελπίζω και θα ήθελα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, επειδή είναι άνθρωποι. Παρακαλώ ζητήστε μια λύση. Είναι ζήτημα σεβασμού".
Αξίζει να σημειωθεί πως, πέρυσι το καλοκαίρι, ο Μαρκ Γκασόλ έγινε μέλος της ΜΚΟ Open Arms και, μάλιστα, βοήθησε σε επιχείρηση διάσωσης μιας γυναίκας από το Καμερούν.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!