0 ΣΧΟΛΙΑ

Οι πιο δύσκολες γλώσσες για να μάθει κανείς! Πού βρίσκονται τα ελληνικά


Η δυσκολία κάποιου να μάθει μια οποιαδήποτε ξένη γλώσσα εξαρτάται σαφώς από την μητρική του γλώσσα, αλλά και από την ευχέρεια και την έφεση του καθενός στην εκάστοτε γλώσσα.

Παρόλο που καμία γλώσσα δεν είναι απλή στην εκμάθηση, αυτές που σχετίζονται στενά με τη μητρική γλώσσα του ατόμου θα είναι πιο εύκολες να τις μάθει.

Αν και το θέμα είναι αρκετά υποκειμενικό, οι ερευνητές κατέληξαν στις πέντε γλώσσες που είναι αυτές που δυσκολεύουν περισσότερο αυτόν που θέλει να τις μάθει, όταν τουλάχιστον η μητρική του είναι τα αγγλικά ή κάποια δυτική γλώσσα.

Αυτές οι γλώσσες είναι:

Κορεάτικα

Καντονέζικα

Ιαπωνικά

Αραβικά

Μανδαρινικά

Πάντως, αν και οι πέντε απαιτούν περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα για να αποκτήσει κάποιος την ευχέρεια να κατανοήσει την κάθε γλώσσα, σύμφωνα με το NVTC και το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υπηρεσιών, τα ιαπωνικά είναι, κατά μέσο όρο, αναμφισβήτητα η πιο δύσκολη γλώσσα για να μάθει κάποιος. Οι μαθητές που μαθαίνουν Ιαπωνικά χρειάζονται μια επιπλέον εβδομάδα ή δύο περισσότερο από τους μαθητές των άλλων τεσσάρων και έτσι βρίσκεται στην αρχή της πυραμίδας, ως η πιο δύσκολη γλώσσα.

Τα ελληνικά από την άλλη, για έναν αγγλόφωνο ομιλητή, εντάσσονται στις γλώσσες μεσαίας δυσκολίας, όπως τα πολωνικά, τα ρωσικά, τα τουρκικά, αλλά και τα χίντι και τα ταϊλανδέζικα. Οι γλώσσες αυτές χρειάζονται κατά μέσο ορο 44 εβδομάδες μάθησης για να τις κατακτήσεις.

Οι πιο εύκολες από την άλλη είναι γλώσσες όπως τα ιταλικά, τα γαλλικά, τα ολλανδικά, οι οποίες χρειάζονται 23-24 εβδομάδες εκμάθησης.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ