0 ΣΧΟΛΙΑ

Είδε στο πακέτο των τσιγάρων τη φωτογραφία της νεκρής του συζύγου και υπέστη σοκ

Ο θάνατος της γυναίκας δεν είχε καμία σχέση με το κάπνισμα


Σοκ υπέστη ένας 50χρονος άντρας από το Μιζάνο, κοντά στο Ρίμινι, ο οποίος αντίκρισε σε ένα πακέτο με τσιγάρο την φωτογραφία τη φωτογραφία της συζύγου του, που είχε πεθάνει πριν ενάμιση χρόνο.

Μάλιστα, ο θάνατος της γυναίκας του δεν είχε καμία σχέση με το κάπνισμα.

Όπως δημοσίευσε αρχικά η εφημερίδα Il Resto del Carlino, ο 50χρονος αναγνώρισε στο μήνυμα κατά του καπνίσματος τη φωτογραφία της γυναίκας του συνδεδεμένης με σωληνάκια και με δεμένο το κεφάλι.

Τώρα έχει καταθέσει μήνυση, αξιώνοντας από την πολυεθνική εταιρεία μία αποζημίωση ύψους 100 εκατ. ευρώ καθώς η φωτογραφία  δημοσιοποιήθηκε χωρίς να ζητηθεί η συναίνεση του.

Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι στον 50χρονο, οι εικόνες επιλέγονται βάσει της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν μόνο μηνύματα και εικόνες που βρίσκονται στα επίσημα αρχεία, που έχουν συσταθεί για να τις εξυπηρετούν στην υποχρέωσή τους να αναγράφουν αυτά τα αποτρεπτικά μηνύματα. Δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση διακριτικότητας στην επιλογή αυτών των φωτογραφιών που εναλλάσσονται στα πακέτα (που κανονικά είναι 14 διαφορετικές φωτογραφίες τον χρόνο).

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τις φωτογραφίες στα πακέτα τσιγάρων. Το 2016 μία 54χρονη Ισπανίδα αναγνώρισε το πρόσωπό της σε μία φωτογραφία που είχε εκτυπωθεί σε ένα πακέτο. Επίσης, και σε αυτήν την περίπτωση η πάθησή της δεν σχετιζόταν με το κάπνισμα, αλλά είχε υποβληθεί σε μία επέμβαση για τη μέση της.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ