Εντείνονται οι προσπάθειες να σταματήσουν να φεύγουν μετανάστες από τα σύνορα του Μεξικού στις ΗΠΑ, με την Μεξικανική κυβέρνηση να αποφασίζει να στέλνει 15.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων.
Αυτό, προκειμένου να διασφαλίσουν μία συμφωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θέλει να επιβάλει δασμούς στην γειτονική χώρα. «Αν αφήσουμε τη φύλαξη στα χέρια μόνο της μεταναστευτικής υπηρεσίας, δεν θα πετύχουμε το στόχο μας», δήλωσε εκπρόσωπος του μεξικανικού υπουργείου Άμυνας, την ώρα που στις ΗΠΑ ανακοίνωναν πως μια τέτοια κίνηση, μπορεί να διασφαλίσει συμφωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Πριν την επίτευξη της συμφωνίας, ο Τραμπ είχε απειλήσει να επιβάλει 5% επιπλέον δασμούς στα μεξικανικά προϊόντα, κάθε μήνα, φτάνοντας συνολικά έως το 25%, αν η κυβέρνηση του Μεξικού δεν συναινούσε στο σχέδιο αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης.
Πηγή: iefimerida.gr
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!