0 ΣΧΟΛΙΑ

Μαραντόνα: Ναι, έκανα χέρι, ήταν μια εκδίκηση για την ήττα στον πόλεμο

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μιλάει για την περίφημη φάση στο ματς με την Αγγλία


Στο ντοκιμαντέρ που κυκλοφορεί, με κεντρικό θέμα τη ζωή του, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα μίλησε και για το γκολ, με το χέρι, που σημείωσε στο παιχνίδι με την Αγγλία, για το Μουντιάλ 1986.

Όπως υποστηρίζει ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ήξερε πως σκόραρε με το χέρι, αλλά, όπως τόνισε, το έκανε σαν μια εκδίκηση για την ήττα της Αργεντινής από την Αγγλία, στον πόλεμο των Φόκλαντς.

Συγκεκριμένα, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είπε το εξής: "Είχα καταλάβει ότι έβαλα γκολ με το χέρι. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που και ο επόπτης δεν είδε ότι τέντωσα το χέρι μου. Κοίταξα τον διαιτητή, με κοίταξε κι αυτός και είπε "γκολ". Ήταν ωραίο το συναίσθημα και αυτή η νίκη πήρε χαρακτήρα μιας... μικρής εκδίκησης για την ήττα μας στον πόλεμο των Φόκλαντ".

Η πολεμική σύρραξη, ανάμεσα σε Αργεντινή και Αγγλία, συνέβη τέσσερα χρόνια πριν από το Μουντιάλ 1986, με τον Μαραντόνα να λέει πως "δεν ξέραμε τι ακριβώς έκανε ο στρατός μας, αλλά μας έλεγαν ότι όλα πήγαιναν καλά. Βέβαια, αυτό δεν ίσχυε, γιατί οι Άγγλοι είχαν φτάσει να μας κερδίζουν... 20-0 σ' εκείνον τον πόλεμο..."


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ