1 ΣΧΟΛΙΑ

Νικητής του Masterchef ο Μανώλης Σαρρής

Ολοκληρώθηκε το MasterChef 3


Ο Μανώλης Σαρρής είναι πλέον και επίσημα ο τρίτος Έλληνας MasterChef.

Υστερα από περίπου 4 μήνες, δεκάδες δοκιμασίες και πάρα πολλά πιάτα το MasterChef 3 με τον Μανώλη Σαρρή να αναδεικνύεται νικητής κερδίζοντας την έτερη διαγωνιζόμενη, την Σπυριδούλα, στα σημεία.

Η διαδικασία του τελικού

Ο νικητής αναδείχθηκε μετά από μια τριήμερη διαδικασία με ισάριθμες δοκιμασίες: ταξίδι στην Ισπανία και αντιγραφή του πιάτου ενός βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ, δημιουργία ενός μενού γευσιγνωσίας έξι πιάτων και τέλος παρασκευή δύο πιάτων και ενός γλυκού δημιουργίες του διακεκριμένου Ελληνα σεφ Φίλιππου Χρονόπουλου.

Ο σημερινός τελικός ήταν αρχικά μαγνητοσκοπημένος και στη συνέχεια ακολούθησε το live κομμάτι.

Στο μαγνητοσκοπημένο κομμάτι, οι κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Πάνος πριν ξεκινήσει το διαγωνιστικό κομμάτι, ανακοίνωσαν στους δύο φιναλίστ τις βαθμολογίες τους από τις δοκιμασίες των δύο προηγούμενων ημερών.

Τη Δευτέρα, πήρε το προβάδισμα ο Μανώλης Σαρρής καθώς απέσπασε 9 βαθμούς από τον Ισπανό σεφ του οποίου κλήθηκε να αντιγράψει πιάτο, ενώ η Σπυριδούλα Σαρρή πήρε 7 βαθμούς.

Στη δεύτερη όμως δοκιμασία η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη πήρε 8 βαθμούς, ενώ ο Μανώλης Σαρρής 5 με τη Σπυριδούλα να προηγείται με 1 βαθμό.

Η βαθμολογία που πήραν από τους τρεις κριτές συν τον Χρονόπουλο οι δύο φιναλίστ ανακοινώθηκε live.

Για το πρώτο πιάτο, το ριζότο, η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη πήρε 8 βαθμούς, ενώ ο Μανώλης Σαρρής 9. Και έτσι οι δυο τους ισοφάρισαν στους 23 βαθμούς.

Στο δεύτερο πιάτο με τον μπακαλιάρο, η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη έλαβε 7 βαθμούς, ενώ ο Μανώλης Σαρρής 8 βαθμούς και πέρασε μπροστά με έναν πόντο.

Και έτσι, Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και Μανώλης Σαρρής κρίθηκαν, ουσιαστικά στο γλυκό του σεφ Χρονόπουλου. Ενα εξαιρετικά δύσκολο και σύνθετο γλυκό ήταν αυτό που εν τέλει ανέδειξε τον νικητή του MasterChef 3. Η Σπυριδούλα, έλαβε 7 βαθμούς. Ο Μανώλης χρειαζόταν μόλις 6 και πήρε τελικά 9 και έτσι αναδείχθηκε νικητής του MasterChef 3 .


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
borsalino911 - 23/5/2019 01:00

Σπυριδούλα τον πουλο

ΕΠΟΜΕΝΟ