7 ΣΧΟΛΙΑ

Μόνο αποπομπή ή παραίτηση αρμόζει στην εξοργιστικά ύποπτη στάση του Περέιρα!

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ παραβίασε κατάφωρα και εν κρυπτώ διεθνείς και εγχώριους κανονισμούς και οι FIFA/UEFA που τον ελέγχουν θα έπρεπε να τον έχουν ήδη τελειώσει!
Άρθρο του Άρη Ασβεστά


Οι ορισμοί των διαιτητών του τελικού του Κυπέλλου, ανακοινώθηκαν στις 8 Μαΐου. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα επέλεξε να τους ανακοινώσει κανονικά και ας είναι –σύμφωνα με τον ΚΑΠ- στην διακριτική του ευχέρεια να το κάνει. Δεν θα μπορούσε ποτέ βέβαια να πράξει διαφορετικά, αφού οι ορισμοί όλων των αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, είθισται να δημοσιοποιούνται. 

Όπως αποκάλυψε σήμερα η Live Sport, οι ορισμοί εν τέλει άλλαξαν: Ο α’ βοηθός διαιτητή αντικαταστάθηκε ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ από τον βοηθό VAR, ο βοηθός VAR αντικαταστάθηκε από τον 4ο διαιτητή και χρέη 4ου διαιτητή έκανε ο α' βοηθός! Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο Περέιρα όφειλε πολύ πριν τον αγώνα, να ενημερώσει για τις αλλαγές αυτές. Να ενημερώσει την ώρα που τις έκανε! 

Κι αν όχι τους πάντες και τα πάντα, τουλάχιστον τις ομάδες. Ή αποφασίζεις να μην ανακοινώσεις τίποτα, ή ανακοινώνεις τα πάντα, το κάθε βήμα, την κάθε αλλαγή. Αλλιώς, είσαι ύποπτος! Έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου… 

Τα όσα λέγονται, ότι οι αλλαγές των διαιτητών γράφτηκαν στο τέλος στο φύλλο αγώνα, είναι -για τους γνώστες- κωμικό επιχείρημα: Οι ομάδες δεν παραλαμβάνουν ούτε υπογράφουν οι αρχηγοί το φύλλο αγώνα στο τέλος ενός ματς! Αποστέλλεται στις ομάδες συνήθως Δευτέρα ή Τρίτη με ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ. Νωρίτερα δεν το βλέπουν! Παρόλα αυτά, ως την Τετάρτη (15/5) η ΑΕΚ δεν το είχε παραλάβει και το ζήτησε τελικά σήμερα ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ για να το λάβει! Έτσι κι αλλιώς, το ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για τις αλλαγές των διαιτητών πριν το ματς, ισχύει, ακόμα και αν η ΑΕΚ λάμβανε γνώση αμέσως μετά τον τελικό μέσω του φύλλου αγώνος. Που δεν έλαβε! 

Σε αυτό το θέμα, όμως, δεν υπάρχει μόνο η ηθική διάσταση που εξοργίζει και αποκαλύπτει μια ύποπτη στάση, υπάρχει και η κανονιστική! 

Το Άρθρο 12, παράγραφος 3α) του ΚΑΠ είναι σαφές: Σε περίπτωση αδυναμίας του διαιτητή ή του βοηθού διαιτητή, η αντικατάσταση γίνεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τον 4ο διαιτητή ΚΑΙ ΜΟΝΟ! 

Διαβάστε αναλυτικά εδώ


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
AEKcyprus99 - 16/5/2019 11:09

Γ@#* τον μπαοκ

Nea_kios_AEK - 16/5/2019 01:37

Μήτσο τα ξέρεις αυτά τι να σου κάνω πάρε την ΕΠΟ και τα πόστα με το μέρος σου να μην γίνονται τέτοια.

aggelo21 - 16/5/2019 00:09

Ρεεεεεεε, θα σκάσουμε από τη μπόχα! Ξεβρωμίστε επιτέλους το καοκόμοιρο το ελληνικό ποδόσφαιρο! Καμόρες, μαφιόζοι, ναρκέμπορες, Τσετσένοι κουμπουροφόροι, συμμορίες, τραμπούκοι, υπόκοσμος. Ας βρεθεί κάποιος να τους στείλει στον αγύριστο όλους αυτούς για να αναπνεύσει ο ελληνικός αθλητισμός επιτέλους!

Baval_21 - 15/5/2019 23:11

Έχει να τα χώσει έτσι ο Ασβεστας από εποχή Γκιρτζικη. Αυτό μόνο θα πω, τίποτα άλλο. Για να καταλαβαίνουν και οι 'υπερανω' ΑΕΚαρες που βαδίζουμε.

yellowvest - 15/5/2019 22:56

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΜΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ...

ΑΕΚΟΛΑΤΡΗΣ - 15/5/2019 23:07

Τους ριχνεις και 3, και την μεθεπομενη τους στελνεις το κυπελο με την γενικη κουριερ ,τους πειναλες.

an0nymous - 15/5/2019 22:57

τελειώστε τον χθες!!! επικίνδυνος και στημένος απ ότι φαίνεται!

ΕΠΟΜΕΝΟ