0 ΣΧΟΛΙΑ

Οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή εκκένωσης των υπαλλήλων τους από το Ιράκ


Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή «σε όλους τους Αμερικανούς κυβερνητικούς υπαλλήλους» που δεν εργάζονται στον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης να εκκενώσουν το Ιράκ.

Σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ, θα περιοριστούν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και δεν θα γίνεται έκδοση βίζας στα γραφεία των Αμερικανών στην Βαγδάτη και το Ερμπίλ.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας ανέφερε ότι έχει κληθεί όλο το αμερικανικό προσωπικό «να αποχωρήσει από Ιράκ με εμπορικά μέσα μεταφοράς το συντομότερο δυνατό και να αποφύγει αμερικανικές εγκαταστάσεις εντός του Ιράκ». Παράλληλα η πρεσβεία συμβούλευσε το προσωπικό της να ανανεώσει τα προσωπικά σχέδια ασφαλείας του και να βρίσκεται σε εγρήγορση στο περιβάλλον.

Την Δευτέρα η αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ είχε εκδώσει οδηγία που ζητούσε από τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στη χώρα και όσους ήδη βρίσκονται σε ιρανικό έδαφος να διατηρούν χαμηλό προφίλ.

Η εντολή εκκένωσης έχει προκαλέσει προβληματισμό καθώς ήρθε σε μία περίοδο εξαιρετικά τεταμένων σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν. Μετά τα σαμποτάζ σε πλοία της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στα νευραλγικής σημασίας για το πετρέλαιο παγκοσμίως, Στενά του Ορμούζ η ένταση έχει ανέβει κατακόρυφα μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: skai.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ