0 ΣΧΟΛΙΑ

Η Euroleague κάλεσε σε απολογία τον Πιτίνο

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, για όσα είπε για τη διαιτησία του πρώτου ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης


Τα όσα είπε ο Ρικ Πιτίνο, για τις διαιτητικές αποφάσεις, μετά το πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, οδήγησαν τη Euroleague στην απόφαση να καλέσει σε απολογία τον Αμερικανό προπονητή.

Υπενθυμίζεται πως ο Πιτίνο είχε πει το εξής: "Πιστεύω πως σε όλα τα πικ εν ρολ, είχαν τα χέρια τους πάνω στον Λάνγκφορντ, αλλά δεν πήραμε τα σφυρίγματα. Αυτό είναι κομμάτι του παιχνιδιού», ενώ στη χθεσινή προπόνηση είπε: «Δεν θέλω να μιλάω δημόσια για τους διαιτητές. Είπα στους παίκτες μου ότι έγινε φάουλ και διαμαρτύρονταν στους διαιτητές, αντί να γυρίσουν πίσω στην άμυνα. Δεν μπορείς να αλλάξεις τις αποφάσεις των διαιτητών Προσπαθώ να μην δίνω σημασία στους διαιτητές. Έχουμε μια δουλειά να κάνουμε. Δεν ανησυχούμε εμείς για τους διαιτητές".

Εκτός από τον Πιτίνο, σε απολογία, για τον ίδιο λόγο, κλήθηκε και ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος είχε πει πως "νομίζω οι διαιτητές στα playoffs όπως και στο ΝΒΑ θα έπρεπε να αφήνουν τους παίκτες να κρίνουν τα παιχνίδια. Επέτρεψαν λίγο την σκληράδα και βρισκόταν συνέχεια στο χώρο του ακόμη κι όταν προσγειώθηκα. Νομίζω αυτό ήταν αντικανονικό. Αυτό που με απογοήτευσε ήταν τα διαφορετικά κριτήρια. Είτε καλή, είτε κακή άμυνα έπρεπε να μας αφήσουν κι εμάς στην άλλη πλευρά να βγάλουμε παρόμοια επιθετικότητα. Να σφύριζαν με τον ίδιο τρόπο".

Μάλιστα, δίνεται προθεσμία 72 ωρών για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Euroleague. Πιτίνο και Λάνγκφορντ δεν κινδυνεύουν με κάποια σημαντική ποινή, πέρα ίσως από κάποιο μικρό πρόστιμο.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ