Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ακόμα μια έρευνα αποδεικνύει ότι το τριπλό εμβόλιο MMR δεν προκαλεί αυτισμό στα παιδιά


Νέα Στοιχηματική
Μοναδικές Προσφορές* Γνωριμίας ELA όπως είσαι
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Αυτό που ήταν ήδη γνωστό έρχεται να επιβεβαιώσει μια ακόμα έρευνα σχετικά με το τριπλό εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR).

Όπως αποδεικνύεται σε μια νέα μεγάλη δανική επιστημονική έρευνα το εμβόλιο αυτό δεν προκαλεί αυξημένο κίνδυνο αυτισμού σε όσα παιδιά το κάνουν, κάτι που ισχύει ακόμη και για όσα παιδιά μερικές φορές θεωρούνται υψηλού κινδύνου για κάτι τέτοιο.

Το εν λόγω εμβόλιο είναι απολύτως αναγκαίο για τα παιδιά, ωστόσο πολλοί γονείς αρνούνται να το κάνουν καθώς υπάρχει ο φόβος λόγω παραπληροφόρησης από τους πολέμιους των εμβολίων ότι το παιδί τους κινδυνεύει με τη συγκεκριμένη νευροαναπτυξιακή διαταραχή, αν κάνει το εμβόλιο.

Αυτό έχει οδηγήσει ως αποτέλεσμα στην ραγδαία αύξηση των περιστατικών ιλαράς τόσο παγκοσμίως όσο και στη χώρα μας.

Οπως αναφέρειο το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα 'Αντερς Χβίιντ του Τμήματος Ερευνών Επιδημιολογίας του Ινστιτούτου Statens Serum της Κοπεγχάγης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό Annals of Internal Medicine, ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερα από 657.000 παιδιά που γεννήθηκαν την περίοδο 1999-2010, μεταξύ των οποίων ήσαν περίπου 6.500 που είχαν διαγνωσθεί με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

Η νέα μελέτη -όπως και άλλες στο παρελθόν- δεν βρήκε καμία σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο και στον κίνδυνο αυτισμού. Δεν διαπίστωσε να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για καμία απολύτως ομάδα παιδιών που εξέτασε: αγόρια, κορίτσια, παιδιά που άργησαν να κάνουν το εμβόλιο, παιδιά με μεγαλύτερης ηλικίας γονείς, παιδιά με πολύ χαμηλό βάρος, παιδιά που είχαν γεννηθεί πολύ πρόωρα, παιδιά με μητέρα που κάπνιζε στην εγκυμοσύνη και παιδιά με αδέλφια που έχουν διαγνωσμένο αυτισμό (αν και παραμένει ακόμη ασαφές ποιοι ακριβώς βιολογικοί μηχανισμοί προκαλούν τον αυτισμό, η διαταραχή έχει εν μέρει γενετικό υπόβαθρο). Μάλιστα βρέθηκαν ενδείξεις ότι το εμβόλιο σχετίζεται με ελαφρώς μικρότερο κίνδυνο αυτισμού στα κορίτσια και στα παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ 1999-2001.

«Υπάρχουν πραγματικά ισχυρά επιστημονικά ευρήματα ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση», τόνισε ο Χβίιντ και θύμισε ότι «πριν λίγα χρόνια είδαμε ακόμη και τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική προεδρική εκστρατεία του να στέλνει μηνύματα στο Twitter ότι ο εμβολιασμός προκαλεί αυτισμό».

Ο όλος θόρυβος είχε ξεκινήσει από μια μικρή μελέτη του γιατρού 'Αντριου Γουέικφιλντ 1998 στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, η οποία τελικά είχε αποσυρθεί ως αναξιόπιστη, καθώς, μεταξύ άλλων, ο συγγραφέας της βρέθηκε να έχει πληρωθεί από δικηγορική εταιρεία, η οποία ήθελε να μηνύσει μια εταιρεία παραγωγής εμβολίων, ενώ ο ίδιος είχε παράλληλα ήδη καταθέσει μια δική του πατέντα για ένα υποτίθεται ασφαλέστερο εμβόλιο που είχε αναπτύξει. Τελικά απαγορεύθηκε στον Γουέικφιλντ να ασκεί το ιατρικό επάγγελμα.

Από τότε έχουν γίνει πολλές μελέτες που δεν έχουν βρει καμία σχέση ανάμεσα στο τριπλό εμβόλιο και στον αυτισμό, αλλά το αντιεμβολιαστικό κίνημα επιμένει να αμφισβητεί την ασφάλεια του εμβολίου.




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ