0 ΣΧΟΛΙΑ

Τυνησία: 26χρονος κατήγγειλε τον βιασμό του και καταδικάστηκε για ομοφυλοφιλία!

Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε ένας άντρας στην Τυνησία επειδή τον… βίασαν!

Στην Τυνησία η ομοφυλοφιλία θεωρείται παράνομη κι έτσι ο νεαρός θεωρήθηκε ότι μιας και συνευρέθηκε με άντρα – έστω και με το ζόρι- καταπάτησε τον νόμο!

Όπως έγινε γνωστό από η οργάνωση Shams που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην χώρα, το θύμα-ένας 26χρονος- είχε κλείσει ραντεβού με έναν άλλον άνδρα που γνώρισε μέσω του Facebook.

Όταν έφτασε στο σημείο του ραντεβού, ο άτυχος νεαρός βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο άνδρες που τον βίασαν και τον λήστεψαν, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Πήγε τότε στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τους δράστες, όμως οι εισαγγελικές αρχές στράφηκαν εναντίον του: του ασκήθηκε δίωξη και τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών για σοδομία και άλλων δύο μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε βιασμός αλλά μια διαφωνία μετά τη σεξουαλική επαφή.

Παρ' όλα αυτά και οι δύο άλλοι άνδρες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών για σοδομία, σε 1,5 μήνα για ληστεία και σε 15 ημέρες για βιαιοπραγία.

Οι καταδίκες για ομοφυλοφιλία έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στην Τυνησία: μόνο πέρσι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 127 άνθρωποι, από 79 το 2017 και 56 το 2016. "Οι δικαστές αντιμετωπίζουν με ολοένα και μεγαλύτερη αυστηρότητα τις υποθέσεις ηθών", σχολίασε ο δικηγόρος Μουνίρ Μπαατούρ, ο διευθυντής της Shams, που θεωρεί ότι για αυτό ευθύνεται η "εντεινόμενη επιρροή" του ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα στα δικαστήρια.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ