0 ΣΧΟΛΙΑ

Η Ελλάδα η δεύτερη καλύτερη χώρα για να ζεις στην ύπαιθρο


Η δεύτερη καλύτερη χώρα για να ζεις στην ύπαιθρο είναι η Ελλάδα και έρχεται πίσω μόνο από την Ισπανία.

Η βρετανική ιστοσελίδα ερευνών «Coolcamping», συλλέγει στοιχεία και καταλήγει σε συμπεράσματα, σχετικά με τον τρόπο ζωής. Ο δείκτης της ιστοσελίδα «FreshAirLivingIndex» αναδεικνύει τις καλύτερες χώρες για να ζει κάποιος στην ύπαιθρο. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης παγκοσμίως.

Η ερευνητική ομάδα κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα μετά από αναζήτηση σε στοιχεία της UNESCO, στην επίσημη κατάταξη της «AdventureRankings» της USNews, η οποία κατέταξε 80 χώρες ανάλογα με το πόσο καλές ήταν για ταξίδι και τέλος, ανέλυσαν τα επίπεδα ρύπανσης της ατμόσφαιρας για κάθε χώρα.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, αν κάποιος θέλει να μείνει στην ύπαιθρο στην Ευρώπη, η καλύτερη επιλογή είναι η Ισπανία. Αν κάποιος επιλέξει να επισκεφθεί την Αφρική, συνιστούν να επιλέξουν περιοχές στη νότια πλευρά της. Στη Λατινική Αμερική, η Χιλή αναδείχθηκε ιδανική περιοχή, στην Ασία η Ταϊλάνδη και στην κεντρική Αμερική η Κόστα Ρίκα.

Στον αντίποδα την «χειρότερη» ύπαιθρο έχει το Κουβέιτ.

Η λίστα με τις είκοσι καλύτερες περιοχές του κόσμου, που φημίζονται για τον καθαρό τους αέρα, τα φυσικά τους τοπία και ιδανικά για αναρρίχηση, είναι η εξής:

Ισπανία,

Ελλάδα,

Κόστα Ρίκα,

Νέα Ζηλανδία,

Μεξικό,

Πορτογαλία,

Δομινικανή Δημοκρατία,

Ελβετία,

ΗΠΑ,

Ταϊλάνδη,

Ιταλία,

Αυστραλία,

Ιρλανδία,

Γαλλία,

Φιλιππίνες,

Χιλή,

Αυστρία,

Κροατία,

Νορβηγία,

Εκουαδόρ


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ