Η επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου σημαίνει πολλά για την ΑΕΚ. Πολλά περισσότερα, από όσα φαίνονται με την πρώτη ανάγνωση της είδησης. Η Ενωση με τον «Λύμπε» στην ομάδα «κερδίζει». Παίρνει πολλά από αυτόν και αυτό αποδεικνύει και πόσα πολλά έχασε όταν αυτός έφυγε το 2008 ως ελεύθερος. Ο Μεσσήνιος επιθετικός έφτασε τα 35 του. Σίγουρα ο τρόπος ζωής του, είναι τέτοιος που του δίνει δυνατότητα για μία καλή χρονιά αν και 35αρης. Διαθέτει σπάνιο ποδοσφαιρικό μυαλό, διακατέχεται από νοοτροπία που χρειάζεται η ΑΕΚ και είναι παίκτης κλάσης που γίνεται αναγκαίος για τον (εκάστοτε) προπονητή του.
Αν η Ενωση τον έφερε πίσω μόνο για τα αποδυτήρια, λανθάνει. Ο «Λύμπε» δεν ήταν και δεν έγινε ποτέ «δημόσιος υπάλληλος». Θα μπει, θα παίξει και θα δείξει γιατί λατρεύεται από τον κόσμο. Εκεί στο γήπεδο. Όπως έκανε και στην Γερμανία δύο χρόνια. Με μία ομάδα που δεν είχε αδιάφορα ματς κατάφερε σε δύο σεζόν να δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο ακόμα και σε πρωτάθλημα τύπου Μπουντεσλίγκα. Πόσο μάλλον στο ελληνικό που είναι δύο κλάσεις πιο κάτω, δύο ταχύτητες χαμηλότερο και γενικώς πιο... εύκολο για παίκτες τύπου Λυμπερόπουλου.
Μια ζωή αποδείξεις στο γήπεδο...
Ο «Λύμπε» πήγε στα 33 του στην Γερμανία και δούλεψε. Δεν αφέθηκε στον εαυτό του και στις περγαμηνές της καριέρας στο εξωτερικό (που τόσο ήθελε). Βελτιώθηκε, συμμετείχε σε παραστάσεις που τον έκαναν καλύτερο. Νιώθει δυνατός να προσφέρει στην ΑΕΚ, όπως και πριν. Οποιος έχει ένσταση για την ηλικία του, οι αριθμοί μιλούν για αυτόν... καλύτερα. Από τότε που 30αρισε το 2005 έβαλε συνολικά περίπου 60 γκολ και έδωσε αρκετές δεκάδες ασίστ. Με εξαίρεση πέρυσι που δεν είχε πολλές συμμετοχές στην βασική ενδεκάδα, δεν έπεσε ποτέ κάτω από διψήφιο αριθμό γκολ.
Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Λυμπερόπουλος δεν έρχεται στην ΑΕΚ μόνο για την ομιλία στην αρχή της σεζόν και στα δύσκολα που θα έρθουν μεσούσης της περιόδου. Δεν γύρισε μόνο για να μιλήσει με τον πρόεδρο για τα πριμ, με τον προπονητή για τα «εσωτερικά» προβλήματα της ομάδας και στους πιτσιρικάδες και στους ξένους για την τεράστια αξία της φανέλας που φορούν. Θα τα κάνει όλα αυτά, αλλά κυρίως θα εργαστεί και θα προσφέρει ότι καλύτερο έχει μέσα στο γήπεδο. Εκεί που ο «Λύμπε» με αποδείξεις και όχι μόνο με λόγια και ομιλίες, «κέρδισε» τον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας μας.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
