0 ΣΧΟΛΙΑ

Ολλανδία: 69χρονος άντρας παλεύει δικαστικά να γίνει... 49!


Ο 69χρονος επιχειρηματίας από την Ολλανδία Εμίλ Ράτελμπαντ έχει ξεκινήσει μια μεγάλη δικαστική μάχη για να πετύχει κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς: να μικρύνει ηλικιακά κατά… 20 χρόνια!

Ο Ράτελμπαντ, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως ο «καλύτερος ομιλητής στην Ευρώπη» μιας και υποστηρίζει ότι έχει μιλήσει σε τουλάχιστον 3.000 εταιρείες στην καριέρα του, παρέχοντας συμβουλές επιτυχημένης οικονομικής διαχείρισης, τώρα προσπαθεί να αλλάξει νομικά την ηλικία του.

Σκοπός είναι η ταυτότητά του να αναγράφει ότι είναι 49 ετών έτσι ώστε να μπορεί να βρει πιο εύκολα σύντροφο σε εφαρμογές όπως το Tinder, αλλά και να συνεχίσει να εργάζεται.

Σύμφωνα με τα επιχειρήματά του, όπως οι διεμφυλικοί μπορούν να επιλέγουν το φύλο τους, έτσι και εκείνος θα έπρεπε να μπορεί να επιλέξει την ημερομηνία γέννησής του. Διατείνεται δε πως με ιατρικές συστάσεις, έχει σώμα και υγεία 45αρη άνδρα.

«Η βιολογική μου ηλικία είναι περίπου 45 ετών», λέει ο ίδιος. «Όταν μπαίνω στο Tinderκαι γράφει ότι είμαι 69 ετών δεν παίρνω καμία απάντηση. Αισθάνομαι περιορισμένος. Αν είμαι 49 ετών, τότε μπορώ να αγοράσω ένα καινούργιο σπίτι, να οδηγώ ένα διαφορετικό αυτοκίνητο. Μπορώ να αναλάβω περισσότερη δουλειά», αναφέρει.

Για να ενισχύσει δε το αίτημά του, κατέθεσε ενώπιον του δικαστή πως σκοπεύει να αποποιηθεί των συνταξιοδοτικών του δικαιωμάτων, ώστε να εξασφαλισθεί πως δεν θα υπάρχουν συνέπειες από την αλλαγή ηλικίας.

Ο δικαστής ανέφερε ότι θα υπήρχαν σημαντικά προβλήματα αν επιτρεπόταν στους ανθρώπους να αλλάξουν την ημερομηνία γέννησής τους, αφού πρακτικά αυτό θα σήμαινε την νόμιμη διαγραφή μέρους της ζωής ενός ανθρώπου. Ο επιχειρηματίας απάντησε πως οι γονείς του έχουν αποβιώσει και αυτό δεν θα είχε συνέπεια έναντί τους. Ο δικηγόρος του έκανε λόγο για δικαίωμα στην «ελεύθερη βούληση».

Το δικαστήριο αναμένεται να κοινοποιήσει γραπτώς την απόφασή του μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αν δικαιωθεί ο 69χρονος, θα έχει κάνει την πρώτη αλλαγή ηλικίας με νομική υπόσταση στα χρονικά κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερόμενου. Αυτό, ενδεχομένως θα μπορούσε να ανοίξει ένα νέο «δρόμο» στις νομικές διεκδικήσεις μιας και θα δημιουργούσε δεδικασμένο.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ