Δύο μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ και κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας διεξήχθησαν σήμερα στην Βαρκελώνη και όπως είναι λογικό δεν έλειψαν τα επεισόδια, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δύο μέρες είναι η πρώτη επέτειος από το δημοψήφισμα για την απόσχιση.
Οι αρχές συνέλαβαν δύο ανθρώπους, αφού διαδηλωτές υπέρ της απόσχισης πέταξαν χρώμα σε σκόνη εναντίον των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, οι οποίοι προσπαθούσαν να τους κρατήσουν μακριά από τις ομάδες των διαδηλωτών που είχαν βγει στους δρόμους υπέρ της ενότητας της περιοχής. Άλλοι 4 άνθρωποι συνελήφθησαν αργότερα.
Σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τραύματα που υπέστησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, όλα τους ελαφρά, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.
Το κλίμα παραμένει τεταμένο στην ισπανική περιφέρεια έναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου που κρίθηκε παράνομο από τη Μαδρίτη.
Ομάδες διαδηλωτών υπέρ της ανεξαρτησίας πέρασαν τη νύχτα της Παρασκευής στους δρόμους προκειμένου να αποτρέψουν μια διαδήλωση συμπαράστασης στους αστυνομικούς που είχαν κινητοποιηθεί πέρυσι στην Καταλονία. Η διαδήλωση τελικά πραγματοποιήθηκε αλλά οι συμμετέχοντες ακολούθησαν άλλη διαδρομή.
Για πολλές ώρες διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας που φώναζαν συνθήματα όπως «Ούτε ξεχνάμε ούτε συγχωρούμε» βρέθηκαν αντιμέτωποι με διαδηλωτές υπέρ της ενότητας της χώρας που φώναζαν «Ζήτω η Ισπανία».
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
