Νέα ντοκουμέντα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στη δικαστική αίθουσα όπου εκδικάζεται η υπόθεση.
Η οικογένεια Φύσσα είχε αναθέσει στο ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture να εξετάσει εκ νέου το οπτικοακουστικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και αποτυπώνει τα γεγονότα πριν και μετά από τη δολοφονία του 34χρονου ράπερ στο Κερατσίνι το 2013.
Μέσω της μελέτης αυτής εξετάζεται και η φερεγγυότητα των μαρτυριών.
Συνοδεύεται δε από ένα βίντεο, που προβλήθηκε στη δικαστική αίθουσα κατόπιν εισήγησης της εισαγγελέως, καθώς οι δικηγόροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων δεν κατάφεραν να σταματήσουν την προβολή με την ένστασή τους.
H έρευνα αποκαλύπτει ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγινε ανάμεσα στις 00:03-00:04 ενώ λίγο νωρίτερα, στις 23:59 από την οδό Τσαλδάρη είχε περάσει το κονβόι των χρυσαυγιτών.
Ποια είναι η ερευνητική ομάδα
Το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture (FA) έχει την έδρα του στο Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Αποτελείται από μία ομάδα αρχιτεκτόνων, επιστημόνων, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, τεχνολόγων, κι άλλων ειδικών και πραγματογνώμων. Το κέντρο αναλαμβάνει χωρική και πολυμεσική έρευνα εκ μέρους διεθνών εισαγγελέων, ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθώς και άλλων πολιτικών ή περιβαντολλογικών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ).
Η έρευνα του Forensic Architecture έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν σε εξεταστικές επιτροπές ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και σε δικαστήρια διεθνούς δικαίου.
Συγκεκριμένα, έρευνα της ομάδας που αφορούσε σε επιθέσεις από μη-επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) παρουσιάστηκε στην Γενική Συνέλευση Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, τον Οκτώβριο 2013 και στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Γενεύη, το 2014 (μέσω του UNSRCT).
Η έρευνα του Forensic Architecture για το τείχος στο χωριό του Battir στην Παλαιστίνη παρουσιάστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ (Israeli High Court) στα πλαίσια της υπόθεσης Battir vs. the Ministry of Defence, μέσω του δικηγόρου Michael Sfard, ο οποίος κέρδισε την δίκη στις 4 Ιανουαρίου 2015. Η έκθεση της ομάδας Use of White Phosphorous in Urban Environments παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Γενεύη, τον Νοέμβριο 2012 και στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ (για τον Yesh Gvul μέσω του Michael Sfard) τον Μάρτιο του 2011.
Η ομάδα Forensic Oceanography (Charles Heller και Lorenzo Pezzani) του Forensic Architecture παρουσίασε την υπόθεση Left-to-Die Boat στην Γαλλική Tribunal de Grand Instance τον Απρίλιο 2012, στην Brussels Tribunal de premiere instance τον Νοέμβριο 2013, και στα δικαστήρια της Ισπανίας και της Ιταλίας τον Ιούνιο 2013.
Τέλος, η έρευνα Gaza Platform, καθώς και η έκθεση Rafah: Black Friday, που αφορούσε τον πόλεμο στην Γάζα το 2014 και διεξήχθη σε συνεργασία με την Διεθνή Αμνηστία υπεβλήθη στο UN Independent Commission of Inquiry τον Μάρτιο 2015 και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ICC) τον Σεπτέμβριο 2015.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

AEK simainei prosfugia kserizomeni ! Geia sou Pavlo palikari mou
Ο αδερφός Φοίνικας έχει δίκιο. Δεν υπάρχει απενεχοποίηση, δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη. Η ευθύνη είναι μια και ατομική. Ο φασισμός στηρίζεται στον όχλο, όπως κάθε καθεστώς δικτατορικού σχηματισμού. Δεν υπάρχει ιδεολογική ταυτότητα παρά μόνο ιδεοληψία. Ο φασισμός είναι λεκτικός, πνευματικός, προσωπικός και πάντα πίσω απο λέξεις ''συλλογικότητα'', ''κληρονομιά'' ''πατριωτισμός''. Το ύστατο καταφύγιο των απατεώνων είναι ο πατριωτισμός. Μια αναμφισβήτητη μεταστροφή αισθημάτων... ΣΥΝΕΧΕΙΑ και αντιλήψεων. Φτύστε τους φασίστες.
Δεν πιστεύω ότι είναι Αεκτζήδες αυτοί που βάζουν dislike. Θέλουν να ανήκουν κάπου, αλλά δεν ξέρουν που... Στη μιζέρια τους ίσως; Κάνω κάτι για να φανώ διαφορετικός, χωρίς να ξέρω τι σημαίνει; Προστατεύομαι στην ανωνυμία; Ποιος ξέρει; Ίσως ο Φρόιντ.
Αδερφέ να προσθέσω στο σχολιο σου, πατριωτισμός με σημαίες τον αγκυλωτο σταυρό και Χαιλ Χίτλερ απλώς δεν υπάρχει. Τρίζουν τα κόκαλα των χιλιάδων Ελλήνων εκτελεσθεντων από τους Ναζί,τι να λέμε τώρα.
Ο ολοκληρωτισμός και ο μισαλλόδοξος λόγος εκφράζονται από θιασώτες (κάποιους όχι όλους) τόσο του ακροδεξιού όσο και του ακροαριστερού χώρου. Εναπόκειται στο οργανωμένο κράτος να προλαμβάνει και να τιμωρεί τα εγκλήματα και τις πρακτικές βίας από όπου κι αν προέρχονται.
Κάτι τέτοια σχόλια δυστυχώς ξεπλένουν το φασισμό. Η άκριτη εξομοίωση και εξίσωση των πάντων. Το ότι η ακροαριστερά έχει συνδεθεί με εγκλήματα, είναι γεγονός, το πονηρό όμως που γίνεται είναι να προσπαθείς να συγκρίνεις ένα κιλό πατάτες με ένα κιλό κρεμμύδια. Η συζήτηση για τα εγκλήματα της "άκρας αριστεράς" (του κομμουνισμού να το θέσω καλύτερα) πρέπει να γίνεται και όχι να αποσιωπάται, όμως η αιτιολόγηση των εγκλημάτων αυτών μπορεί να γίνει μόνο στη βάση του κατά πόσο τα εγκλήματα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ αυτά συμβιβάζονται με την ιδεολογία του κομμουνισμού. Μήπως τελικά τα εγκλήματα αυτά είναι η απεμπόληση των αξιών του Μαρξ και του Έγκελς; Λέω εγώ τώρα. Επομένως η συγκριτική αντιπαράθεση φασισμού και κομμουνισμού δεν χρησιμεύει σε τίποτα, δεν φωτίζει τίποτα, το μόνο που καταφέρνει είναι να συσκοτίζει και να μπουρδουκλώνει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Ο φασισμός είναι ένα φαινόμενο που γεννιέται από την κακή πλευρά του ανθρώπου και τα εγκλήματα που έχει κάνει είναι απολύτως δικαιολογημένα από αυτή την ιδεολογία. Ο κομμουνισμός στη σταλινική του εκδοχή είναι μια άλλη έκδοση του βοναπαρτισμού, δηλαδή επειδή ο Ναπολέοντας έκανε τη 18η Μπρυμαίρ, επέβαλλε δικτατορία και φυλάκισε τους πολιτικούς του αντιπάλους πρέπει αυτό να το συνδέσουμε με τις αρχές τις γαλλικής επανάστασης και του διαφωτισμού; Εκεί λοιπόν είναι η διαφορά, και αυτό αποσιωπούν οι κάθε λογής μεταμοντέρνοι πονηρούληδες.
Δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς. Το θέμα είναι όντως απλούστερο από το να διερευνήσουμε ποιά είναι κακιά ιδεολογία και ποιά καλή. Αυτό σηκώνει τεράστια συζήτηση και πάλι δεν θα βγει συμπέρασμα, όπως και για το αν οι σημερινοί τηρούν τις αρχές των παλαιών ή έχουν παρεκκλίνει κλπ. Και το πιο ανελεύθερο πράγμα είναι να θεσπίσουμε αστυνομία σκέψης και να κυνηγάμε (όπως γινόταν κατά κομμουνιστών στο παρελθόν). Η ουσία είναι μια : Πας να σπάσεις το κεφάλι του άλλου για οποιοδήποτε... ΣΥΝΕΧΕΙΑ λόγο ; Τότε μέσα, φυλακή ( και όχι η επίκληση ότι ο άλλος είναι φασίστας κι εσύ δημοκράτης, είναι μια εντελώς υποκειμενική δική σου ταμπέλα που βάζεις, και δεν έχει καμία σημασία εφόσον εσύ ασκείς τελικά τη πράξη βίας. Οι θεώρηση των προβλημάτων, οι ιδέες και τα επιχειρήματα εκατέρωθεν είναι για να κάνουμε κουβέντα και να τσακωνόμαστε ακόμα. Η βία είναι που δεν δικαιολογείται για κανέναν απολύτως λόγο.
Συμφωνώ με αυτό που λες, εμένα η ένσταση μου είναι να καταλάβουμε ότι η φασιστική βία δεν είναι κάτι όπως οι άλλες απλές και μεμονωμένες μορφές βίας, π.χ οπαδική, κλπ, αλλά είναι ένα φαινόμενο που έχει ευρύτερες αιτίες και σχετίζεται με μια ιδεολογία απάνθρωπη.
Το θεμα δεν ειναι μονο πως τα φασισταρια εδω μεσα γεμιζουν dislikes τα σχολια.... Δεν υπαρχει μισο σχολιο που να εχει τα κοτσια καποιο φασιστακι να τοποθετηθει. Μαλλον φταιει που το σχολιο πρεπει να το γραψει μονος του ενω τις φαπες τις δινουν δεκα μαζι και τους ειναι πιο ευκολο με την "ομαδικη" δουλεια.
απορώ φίλε μου ,πως βρέθηκαν τόσα φασιστακια στην ΑΕΚ. λυπάμαι πραγματικά.
Μέχρι το dislike φτάνει το μυαλό σας. Τουλάχιστον δεν ακούμε πια τα αστεία επιχειρήματα σας. Μείνετε στις τρύπες σας...
Πραγματικά ντρέπομαι με τα dislike που βλέπω!!!ΑΕΚ είμαστε ρε!!!Αντιφασίστες στο DNA μας!!!Πρόσφυγες που έχουμε βιώσει τη βία και τον ξεριζωμό!!ΑΕΚ είμαστε εεεεεε!!!!ΑΕΚ και φασισμός δύο έννοιες αντίθετες!!ΙΟποιος διαφωνεί δεν έχει θέση ανάμεσα μας!!Υπάρχουν άλλοι χώροι πιο φιλόξενοι!!
Πραγματικά ντρέπομαι με τα dislike που βλέπω!!!ΑΕΚ είμαστε ρε!!!Αντιφασίστες στο DNA μας!!!Πρόσφυγες που έχουμε βιώσει τη βία και τον ξεριζωμό!!ΑΕΚ είμαστε εεεεεε!!!!ΑΕΚ και φασισμός δύο έννοιες αντίθετες!!ΙΟποιος διαφωνεί δεν έχει θέση ανάμεσα μας!!Υπάρχουν άλλοι χώροι πιο φιλόξενοι!!
Να λοιπον που απο τα dislike φαινεται τι φασισταριο εχουμε και στην ΑΕΚ , δυστυχως . Να πατε προς Πειραια που σας εκκολαπτουν και σας χαρτζιλικονουν στη γνωστή θυρα. Ποσο τραγικο η χώρα που κατα αναλογια πληθυσμου ειχε τα περισσοτερα θυματα απο τους Ναζι να έχει τριτο κομμα τους απογονους τους. Καποιοι δικαιολογουνται γιατι ειναι απογονοι γερμανοτσολιαδων, δοσιλογων, γερολαδάδων που για να επιβιώσουν πουλουσαν και τη μανα τους. Οι υπόλοιποι συνηθως αμορφωτοι που δεν εχουν κανει... ΣΥΝΕΧΕΙΑ το κοπο να διαβάσουν ενα γα.....νο βιβλιο να μαθουν τι σημαινει φασισμός, τι πρεσβεύει και τι στοχους εχει. Νομίζουν οι αφελείς οτι κανουν επανασταστη στη τραγικη πολιτικη σκηνη της χωρας , στηρίζοντας μια συμμορία που αν ποτε κυβερνουσε θα στηριζε οπως παντα εφοπλιστες και τα μεγάλα τζακια. Γιατί αυτό έχει κανει διαχρονικα ο φασισμός βρε χρησιμοι ηλίθιοι που νομίζετε ότι αντισταση και αγανακτηση σημαινει να υποστιρίζεις αμόρφωτους τραμπουκους και μπράβους της νύχτας. Ντροπη να ειστε ΑΕΚ, δεν εχετε ιδέα τι σημαίνει ΑΕΚ, πηγενετε τώρα να δείρετε κανα φουκαρα μετανάστη , ξερετε εσείες , στα σκοτεινα και 30 εναντίον 1, ετσι μαγκικα και φασιστικά.
Οσοι κανετε dislike, δεν κανετε για την ΑΕΚ
Όσοι τους ψηφίσατε και τους ψηφίζετε είστε συνένοχοι στα εγκλήματά τους. Και μην αρχίζετε τα λαϊκίστικα περί εγκλημάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Σύριζα. Άλλα εγκλήματα τα μεν και άλλα τα δε. Εδώ μιλάμε για φασίστες που σκοτώνουν και στέλνουν στο νοσοκομείο ανθρώπους απλά επειδή είναι αντι-φασίστες (το αυτονόητο δηλαδή) ή γιατί έτυχε (ναι έτυχε ρε) να γεννηθούν με άλλο χρώμα. Και βλέπω και τα dislike εδώ σε ανθρώπους που απλά μοιράζονται την θλίψη τους για τον Παύλο και τρελαίνομαι. Λάθος ομάδα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ υποστηρίζετε. Εκτός αν νομίζετε ότι οι πατεράδες αυτής της ομάδας που λέτε ότι αγαπάτε δεν ήταν θύματα του απέναντι εθνικισμού και ρατσισμού αλλά κάτι άλλο.
Δίκιο έχεις αδερφέ. Όσο για την απορία σου, ποιοί πάτησαν ντισλάικ, πάτησε ντισλάικ το 25% αμόρφωτων, αλλά πληγωμένων από τις πολιτικές εξελίξεις 18χρονων, που σε κάθε χώρα υποστηρίζουν ακροδεξιά φασισταρια, γιατί λέει θα ρίξουν και καμία σφαλιάρα . Δεν υπάρχει σωτηρία.
Αεκ ιδεα μια,φονοι για πολιτικους λογους και πεποιθησεις δεν εχουν χωρο σε καμια κοινωνια και ειδικα στην κοινωνια ΑΕΚ
Οποίος ψηφίζει την εγκληματική οργάνωση είναι φασίστας και νεοναζι χωρίς καμία δικαιολογία και δεν έχει καμία σχέση με αυτά που πρεσβευει η ΑΕΚ το ίδιο σακουλιασμα με την αριστερά προσοπάθουν κάποιοι να κάνουν άλλα μάταια ο κόσμος χόρτασε σανο πλέον γερμανιτσολιαδες
Κριμα να χανονται παιδια για πολιτικους λόγους εξω ο φασισμος ειτε αυτος προερχεται απο τα δεξια ειτε απο τα αριστερα
Τιμή και δόξα στον Παύλο Φύσσα. Θάνατος στο φασισμό και στους εκτροφείς του!
ΠΑΥΛΑΡΑ ΖΕΙΣ! ΑΘΑΝΑΤΟΣ !
Ρεμαλια
Ποιος υπάνθρωπος πάτησε dislike ρε? Φασισταριά στους κόρφους μας.
Μου φαίνεται ότι η ευαισθησία μερικών φτάνει μέχρι να μην πει κάποιος ότι η Παπαχρήστου είναι φασίστρια. Εν πάση περιπτώσει δεν έχω κάτι με την κοπέλα, άλλωστε ήμουν και εγώ σε αυτούς που την στήριξα γιατί πιστεύω ότι κατάλαβε το λάθος της (τέλος πάντων). Αλλά εδώ φαίνεται η υποκρισία μερικών! Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά!
Όσο η κυβέρνηση ΑΝΕΛ ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί τη δίκη είναι συνενοχοι στο έγκλημα.
ΠΑΥΛΑΡΑ ΖΕΙΣ!!
ΚΟΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ...ΔΕΚΑ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ...
ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ!!! ΚΑΙ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΕΞΩ ΑΚΟΜΗ ΕΕ??... ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ