Quantcast
NEWS
10 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Ντάλιτς: Η μεταγραφή του στην ΑΕΚ, ό,τι καλύτερο για τον Λιβάγια

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας των αστέρων, που έφτασε την Χρβάτσκα στον τελικό του Μουντιάλ, μιλάει για την κλήση του Μάρκο στην εθνική ομάδα και για την ευκαιρία του να καθιερωθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα


Για το αποψινό φιλικό με την Πορτογαλία και για το ματς με την Ισπανία για το Nations League, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς, έχει καλέσει και τον Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα gazzetta.gr, ο Ντάλιτς μίλησε για την κλήση του Λιβάγια και, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως η μεταγραφή στην ΑΕΚ ήταν ό,τι καλύτερο για τον Κροάτη άσο.

Συγκεκριμένα, τόνισε: "Η μεταγραφή του στην ΑΕΚ ήταν νομίζω από τις καλύτερες στην καριέρα του. Άλλαξε πολλούς συλλόγους μέχρι τώρα και πάντα έδειχνε δείγματα του ταλέντου του, αλλά δεν κατάφερνε να έχει βασικό ρόλο. Η ΑΕΚ ίσως είναι η πρώτη ομάδα στην οποία πήρε την ευκαιρία να παίξει και να έχει διάρκεια. Ανταπέδωσε αυτήν την εμπιστοσύνη παίζοντας πολύ καλά και βοηθώντας τον σύλλογό του να πετύχει σπουδαία πράγματα. Ποτέ δεν αμφισβητήθηκε το ταλέντο του. Απλά το θέμα ήταν να παίζει βασικός στην ομάδα του και αυτό στην ΑΕΚ το έκανε".

Επίσης, ο Ντάλιτς είπε το εξής: "Μετά το τεράστιο επίτευγμα στη Ρωσία, ορισμένοι παίκτες αποσύρθηκαν από την Εθνική ομάδα και θεωρήσαμε πως χρειαζόμασταν ένα νέο αίμα στην ομάδα για να διατηρήσουμε την ενέργεια και τη φιλοδοξία σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο Μάρκο Λιβάγια είναι ένας από τους παίκτες που παρακολουθούσαμε πολύ στενά. Ήταν άλλωστε ένας παίκτης με συμμετοχές στις μικρές Εθνικές ομάδες της Κροατίας και ήταν θέμα χρόνου να πάρει την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα. Η στιγμή αυτή ήρθε τώρα γιατί ήταν συνεπής στις εμφανίσεις του και σε καλή φόρμα με την ΑΕΚ και γι' αυτό άξιζε αυτήν την κλήση".

Ο Ντάλιτς υπογραμμίζει πως αυτό που θέλει από τον Λιβάγια είναι να δείχνει τον πραγματικό του εαυτό και τα υπόλοιπα θα έρθουν. Όπως είπε: "Στον Λιβάγια αρέσει να παίζει τόσο στην κορυφή, όσο και πίσω από τον επιθετικό. Αυτό εξαρτάται και από το στυλ της ομάδας. Λαμβάνοντας υπόψη το ρόστερ μας, θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες στην κορυφή της επίθεσης, γιατί μεσοεπιθετικά έχουμε αρκετές επιλογές. Δεν θέλω να τον συγκρίνω, όπως και κανέναν άλλο, με τον Μάντζουκιτς. Ο Μάριο Μάντζουκιτς είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη τα τελευταία έξι με επτά χρόνια και δεν περιμένουμε από κάποιον να τον αντικαταστήσει. Θέλουμε από τον Λιβάγια να είναι ο Λιβάγια, να μας δώσει το καλύτερο από τις αρετές και τις ικανότητες που έχει και να δέσει καλά με την υπόλοιπη ομάδα. Ακριβώς δηλαδή ό,τι περιμένουμε από όλους τους υπόλοιπους παίκτες".

Παράλληλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκαθάρισε πως είναι στο χέρι του Λιβάγια να καθιερωθεί στην εθνική ομάδα: "Φυσικά και ο Μάρκο έχει τη δυνατότητα να καθιερωθεί στην Εθνική Κροατίας, διαφορετικά δεν θα τον καλούσαμε. Έχουμε μερικά φιλικά τώρα το φθινόπωρο καθώς και τα επίσημα ματς για το Nations League που θα τα χρησιμοποιήσουμε σαν προετοιμασία για τα προκριματικά του Euro. Μαζί με κάποιους άλλους παίκτες ακόμα, ο Μάρκο θα πάρει την ευκαιρία να μας δείξει πως μπορεί να συνεισφέρει στην Εθνική Ομάδα".

Τέλος, ο Ντάλιτς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθεί στην Αθήνα, το προσεχές διάστημα, για να παρακολουθήσει από κοντά τον Μάρκο Λιβάγια: "Συνήθως δεν μου αρέσει να μοιράζομαι με τα media τα ταξίδια που πρόκειται να πραγματοποιήσω, αλλά γενικά μου αρέσει να βλέπω από κοντά τους παίκτες μου κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η Αθήνα δεν είναι μακριά και άλλωστε είναι μια πολύ όμορφη πόλη! Συνεπώς ποτέ δεν ξέρεις".

Πηγή: gazzetta.gr




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ