Την πρόκριση του για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό της Α1 πέτυχε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν το Μαρούσι στο ΣΕΦ με σκορ 89-77 και έκαναν το 3-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι-οφ. Το παιχνίδι δεν αντέχει κριτικής καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να μπουν στο ματς και πλέον προετοιμάζονται για τις «μάχες» των μικρών τελικών.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν επιθετικά και με ένα επιμέρους σκορ 13-0 προηγήθηκαν 18-5 στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα. Ο μπίλι Κις με δύο τρίποντα κατέβασε την διαφορά στους 7 (20-13) με τον Πάτρικ Μπέβερλι να την επαναφέρει αμέσως σε διψήφια επίπεδα (23-13) 3’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, η οποία έκλεισε με ένα εντυπωσιακό άλει-ουπ του Μπουρούση στο 29-17 υπέρ των «ερυθρολεύκων».
Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με πέντε πόντους των Πειραιωτών, με τον Μαυροκεφαλίδη να ανεβάζει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της μέχρι εκείνο το σημείο, 38-19, 6’ πριν το ημίχρονο. Χαρακτηριστικό της διαφοράς δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι το γεγονός ότι μέχρι αυτό το σημείο έχουν αγωνιστεί και οι δώδεκα παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Βούισιτς με χουκ ανέβασε τη διαφορά στους 20, 49-29 2’ πριν το τέλος του πρώτο ημιχρόνου και ο Μπέβερλι στους 22 (53-31), πριν ο Κλέιζα γράψει το 55-36 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και η τρίτη περίοδος με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί πλήρως στο παρκέ. Ο Μπέβερλι στην ομορφότερη φάση του αγώνα, (κάρφωμα και φάουλ μετά από άλει-ουπ που του προσέφερε ο Τσίλντρες) ανέβασε τη διαφορά στους 22, (66-44), στο 24’, με την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη να διατηρεί τη συγκεκριμένη διαφορά μέχρι και 3’ πριν το τέλος της περιόδου. Το Μαρούσι μείωσε στους 17 (71-57), με την ομάδα των Βορείων Προαστίων να ξαναβρίσκεται στο -22, (76-54) μετά από καλάθια των Μπουρούση και Κλέιζα. Ένα καλάθι του Αργκμπάμπου διαμόρφωσε το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου στο 76-56.
Διαδικαστικό χαρακτήρα είχαν τα τελευταία δέκα λεπτά, με τις δύο ομάδες να κάνουν συντήρηση δυνάμεων. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, εκμεταλλευόμενη και το χαλάρωμα του Ολυμπιακού, βρήκε σε αυτό το σημείο την ευκαιρία να μειώσει στους 14, (81-67), 5’ πριν το τέλος. Ο Λούκας κατέβασε τη διαφορά στους 10, (85-75), 2.30’ πριν τη λήξη που ήταν και η χαμηλότερη διαφορά από το 2’ του παιχνιδιού. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε τελικά με σκορ 89-77 με τον Ολυμπιακό να κάνει το 3-0 και να σκουπίζει το Μαρούσι.
Τα δεκάλεπτα: 29-17, 55-36, 76-56, 89-77
Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πεν 7, Τσίλντρες 14, Βούισιστς 6, Μπουρούσης 8, Μπέβερλι 15, Κλέιζα 12, Μαυροκεφαλίδης 13, Σχορτσανίτης 10
Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κουμπούρας 6, Κις 9, Λούκας 16, Πελεκάνος 11, Μπατής 2, Χόμαν 6, Νάτσφει 4, Μαυροειδής 14, Καλάθης 3, Αριγκμπάμπου 2, Καιμακόγλου 4
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
