Του Λουκά Μαστροδήμου
Ανθεκτική, καλά διαβασμένη, αποφασισμένη και ψύχραιμη (με 9 λάθη και 24/27 βολές), η ΑΕΚ έκανε το δεύτερο απαραίτητο -και καθόλου εύκολο- βήμα πρόκρισης στο Final-4, εμφανίζοντας και πάλι σημάδια της προσωπικότητάς της, που έχουν, ήδη, χαρίσει πολλές μαγικές βραδιές τη φετινή σεζόν. Σημείο κλειδί ήταν πως όταν η Στρασμπούρ αύξανε την πίεση της (αποκορύφωμα το +8 του 28ου λεπτού και το +5 του 37ου και του 39ου λεπτού), πάντα υπήρχαν πειστικές απαντήσεις. Αναλογικά με τις κατοχές που είχαν οι αντίπαλοι της (με 11 επιθετικά ριμπάουντ και 11 περισσότερα στο σύνολο), η άμυνα των παικτών του κόουτς Σάκοτα αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική. Επιθετικά, και πάλι το παιχνίδι στο λόου ποστ, οι καταστάσεις απομόνωσης (και εν τέλει ορισμένα μεγάλα σουτ από τον Ντούσαν και τον Γκριν) σφράγισαν την πρόκριση στους «4» του BCL.
Πάντερ: Τεράστιος στο 2ο ημίχρονο. Με κρίσιμους 6 πόντους στο φινάλε της 3η περίοδου, απάντησε στο +8 των Γάλλων, κομβικός και στην 4η, όπου απουσίαζε ο Χάρις. Σε 24 λεπτά, μέτρησε: 18 πόντους, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη.
Τζέιμς: Δεν έπιασε τα γνώριμα στάνταρ προσφοράς. Δεν ήταν κακός, αλλά του έλειψε το καθαρό μυαλό. Αγωνίστηκε για 19 λεπτά και είχε: 2 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 λάθος.
Γκριν: Καλη παρουσία, οργανωτικά, σε όλες τις περιόδους, ενώ στην 4η έβαλε την υπογραφή του. Με τρίποντο στο 39ο λεπτό τελείωσε τις ελπίδες των Γάλλων, μειώνοντας στους 2 πόντους και εν συνεχεία είχε 2/2 βολές. Σε 32 λεπτά, μέτρησε: 12 πόντους, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος.
Χάρις: Πολύ καλός στο 1ο ημίχρονο, παρά τους πόνους στο πόδι. Στην 3η περίοδο δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και στην 4η δεν χρησιμοποιήθηκε. Σε 22 λεπτά, είχε: 11 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.
Ξανθόπουλος: Με περιορισμένο ρόλο σε σχέση με άλλα ματς, έδωσε σημαντικές ανάσες στον Γκριν. Σε λιγότερο από 9 λεπτά, πέτυχε 3 πόντους, έδωσε 1 ασίστ, πήρε 1 ριμπάουντ και υπέπεσε σε 1 λάθος.
Σάκοτα: Καταλυτικός! Με την ΑΕΚ να μετρά 3/20 τρίποντα, ως τότε, πέτυχε δύο τεράστια κολλητά σουτ, κατά τη διάρκεια του 38ου λεπτού, φέρνοντας την ομάδα από το -5 στο -1. Απειλητικός και γύρω από τη ρακέτα, σε 27 λεπτά, μέτρησε: 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ.
Βασιλόπουλος: Σημαντική η βοήθεια του στο 2ο ημίχρονο. Δεν είναι τυχαίο πως έμεινε στο παρκέ σε ολόκληρη την 4η περίοδο. Σε 18 λεπτά, είχε: 2 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 τάπα.
Άτιτς: Δεν αγωνίστηκε.
Λαρεντζάκης: Μπήκε, ως συνήθως, με πολλή ενέργεια στο παρκέ. Καλή άμυνα, πρωτοβουλίες στην επίθεση. Σε λιγότερο από 17 λεπτά (όλα μέχρι την 3η περίοδο), μέτρησε: 7 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.
Μαυροειδής: Αμυντικά σημαδεύτηκε (όπως και στο ΣΕΦ), αλλά έδωσε πολύτιμες βοήθειες επιθετικά, σε καίρια σημεία. Αγωνίστηκε για 16 λεπτά (από τη 2η περίοδο και έπειτα) και είχε: 6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 λάθος.
Καββαδάς: Δεν αγωνίστηκε.
Xάντερ: Πολύ καλός στην 1η περίοδο, στην 3η περίοδο έδειξε να αποσυντονίζεται, συμπληρώνοντας 4 φάουλ, ενώ στο τελευταίο λεπτό είχε 2/2 βολές, φέρνοντας την ΑΕΚ πάλι στο -2. Σε 19 λεπτά, μέτρησε: 10 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα.
Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
Ρε αδέρφια τον καβαδα γιατί δεν τον βάζει ;
Συγχαρητήρια σε όλους κ.Μάκη, προπονητές, παίκτες. νομίζω ότι ο κ.Μάκης δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάρουμε το κύπελλο. Σίγουρα θα φέρει κάποιο παίκτη για τη συνέχεια. Όχι άσσο γιατί δεν προλαβαίνει να αφομιωθεί. Πεντάρι γίγαντα, σκιάχτρο...
Δεν εχει δικαιωμα να παιξει μεταγραφη στο final 4
Ξέρεις ότι εάν δεν τραβήξει ο ένας θα παίξει ένας άλλος.Αυτο είναι χαρακτηριστικό μεγάλης ομάδας ,η ομάδα έχει παίκτες που βγαίνουν στα δύσκολα
μ αρεσει που γραφεις οτι ο τζειμς δεν ηταν κακος..σκεφτομαι να μην ειχαμε παρει παντερ,χαντερ και βασιλοπουλο.ποσο διαφορετικοι ειμαστε.βεβαια πολλα μπραβο και στον κοουτς σακοτα