Quantcast
NEWS
363 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γκέλα στην Ξάνθη και πτώση από την κορυφή για την ΑΕΚ

Απίστευτες ευκαιρίες για την ΑΕΚ, που βρήκε απέναντι της έναν τρομερό Ζίβκοβιτς που έπιανε τα πάντα μέχρι το 88 που νικήθηκε από τον Βράνιες - Όρθιος το έφαγε ο Ανέστης στο μοναδικό επικίνδυνο σουτ της Ξάνθης σε όλο τον αγώνα, ο επόπτης έσωσε από το έγκλημα τον διαιτητή Παπαδόπουλο που δεν είχε σφυρίξει φάουλ και αποβολή του Σβάρνα σε πεντακάθαρη φάση - Μπορούσε καλύτερη διαχείριση η ΑΕΚ επιθετικά, όταν έμεινε με 9 (δίκαια) η Ξάνθη αλλά δικαιούταν τη νίκη σε ένα ματς που κρίθηκε από τους τερματοφύλακες και έμεινε στο 1-1

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ – 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΞΑΝΘΗ – ΑΕΚ 1-1

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Παπαδόπουλος

«Μπλόκο» στα Πηγάδια για την ΑΕΚ, η οποία παρ’ ότι είχε τον έλεγχο σε όλο το παιχνίδι, δέχτηκε ένα γκολ στο πρώτο σουτ που πήγε στο τέρμα (με τον Ανέστη να μην αντιδρά) και μετά… έτρεχε. Η Ένωση, κυρίως από το 25’ και μετά κυριάρχησε πλήρως της Ξάνθης και τελικά ισοφάρισε στο 88’ με τον Βράνιες, με το ισόπαλο 1-1 -που έμεινε μέχρι τέλους- να την γκρεμίζει από την κορυφή. Οι παίκτες του Χιμένεθ, είχαν να αντιμετωπίσουν σε όλο το παιχνίδι διπλή άμυνα ζώνης από τους Ακρίτες αλλά και έναν εξαιρετικό Ζίβκοβιτς που σε δύο τρεις περιπτώσεις έκανε κομβικές επεμβάσεις.

Παράλληλα οι αποφάσεις του Παπαδόπουλου κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, που χάρισε αποβολή στον Λισγάρα και έχασε τελείως τον πειθαρχικό έλεγχο, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Στην επανάληψη ο διαιτητής πήγε να κάνει το μεγαλύτερο έγκλημα, όταν έκλεισε τα μάτια σε μαρκάρισμα από πίσω του Σβάρνα για αποβολή-μαρς, με τον επόπτη να του τα ανοίγει και να τον σώνει από ανεπανάληπτο λάθος κατά της ΑΕΚ.

Εκτός από τη διαιτησία του Παπαδόπουλου πάντως, η ΑΕΚ είχε θέματα στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς με υπεροχή δύο παικτών δεν έβγαλε την απαραίτητη ηρεμία και δεν διαχειρίστηκε σωστά το ματς, έχοντας ένα από τα πιο δυνατά της όπλα τον Σέρχιο Αραούχο σε κακό βράδυ, με τον Αργεντινό να τα κάνει όλα λάθος…

Με 4-4-1-1, τους Αραούχο – Λιβάγια στην επίθεση και τους Λάζαρο – Μάνταλο στα άκρα, ξεκίνησε η ΑΕΚ στα Πηγάδια. Η Ένωση, προσπάθησε εξ αρχής να κρατήσει μπάλα και με πίεση ψηλά να ελέγξει τον ρυθμό, πράγμα που πέτυχε. Ειδικότερα από το 25’ και μετά η υπεροχή της ήταν ολοκληρωτική. Αυτό που έλειψε από την ομάδα ήταν η ουσία, καθώς οι παίκτες του Χιμένεθ είχαν τρόπο να φτάσουν σε θέση βολής, αλλά όχι και να εκτελέσουν. Στο ανασταλτικό κομμάτι, η Ξάνθη απείλησε σε δύο-τρεις περιπτώσεις κυρίως από πλαγιοκοπήσεις και ευτύχισε κόντρα στην ροή του αγώνα να ανοίξει το σκορ στο 40’ με εκτέλεση φάουλ του Μπρίτο, όπου ο Ανέστης απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας να καταλήγει στα δίχτυα. Λίγο νωρίτερα η ΑΕΚ είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί εκείνη με κεφαλιά του Λάζαρου και τρομερή επέμβαση του Ζίβκοβιτς, ενώ και στο 43’ ο Μάνταλος αστόχησε από εξαιρετική θέση. Γενικότερα η ΑΕΚ, με την τετράδα μπροστά να λειτουργεί καλά, έβγαζε φάσεις και δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ (επτά τελικές) χωρίς όμως να έχει την τελική πάσα και εκτέλεση. Στην εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και οι αποφάσεις του διαιτητή Παπαδόπουλου, ο οποίος από το ξεκίνημα άφησε το σκληρό παιχνίδι, δεν τιμώρησε τους παίκτες της Ξάνθης και είχε σοβαρά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, γεγονός που έφερε τις έντονες διαμαρτυρίες των Δημητριάδη – Λυμπερόπουλου στην ανάπαυλα.

Πολύ δυνατά μπήκε στην επανάληψη η ΑΕΚ πιέζοντας την Ξάνθη, η οποία είχε οπισθοχωρήσει και αμυνόταν στο μισό γήπεδο. Η Ένωση έβαλε κάτω την μπάλα και με ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα προσπάθησε να βρει διαδρόμους. Στο 47’ έχασε σπουδαία ευκαιρία για ισοφάριση με κεφαλιά του Λάζαρου, στον οποίο είπε όχι ο Ζίβκοβιτς, ενώ σε ακόμα δύο τρεις περιπτώσεις πάτησε με αξιώσεις την περιοχή της Ξάνθης. Στο 55’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς οι Ακρίτες έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φλίσκα για σκληρό μαρκάρισμα στον Αραούχο. Από εκεί και πέρα η Ξάνθη οπισθοχώρησε πλήρως παίζοντας με δύο ζώνες άμυνας, με την ΑΕΚ να πιέζει, να κυκλοφορεί την μπάλα και να ψάχνει απαντήσεις. Η Ξάνθη κατάφερε σε μεγάλο διάστημα να «παγώσει» τον ρυθμό, αλλά στο 72’ η καλή κυκλοφορία της ΑΕΚ έφερε τον Λιβάγια φάτσα με τον Ζίβκοβιτς, ο Σβάρνας τον ανέτρεψε πάνω στην γραμμή (πριν εκτελέσει) και δικαιολογημένα ο Παπαδόπουλος τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη. Στο τελευταίο 20λεπτο η Ένωση πίεσε ασφυκτικά την Ξάνθη των εννέα παικτών, απείλησε στο 78’ με σουτ του Μπακασέτα, ενώ και στο 82’ ο Λιβάγια έψαξε την ισοφάριση με την μπάλα να περνά λίγο άουτ από προσπάθεια του. Η ολοκληρωτική υπεροχή της ΑΕΚ καρποφόρησε στο 88’ όταν ο Μάνταλος έκανε εξαιρετική κίνηση από αριστερά, γύρισε παράλληλα και ο Βράνιες που είχε βγει μπροστά με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1. Οι παίκτες του Χιμένεθ στα λεπτά που απέμεναν έψαξαν την ολική ανατροπή, υπήρξαν κάποιες φάσεις μπροστά από την εστία του Ζίβκοβιτς ωστόσο έλειψε το καθαρό μυαλό, ενώ οι καθυστερήσεις των παικτών της Ξάνθης υπό την ανοχή του Παπαδόπουλου κράτησαν το ματς στο 1-1.

ΞΑΝΘΗ: Zίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (63’ Γέντρισεκ), Λουσέρο, Φλίσκας, Μεχία, Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο (75’ Σιλά), Ρότσε (59’ Σβάρνας), Κίκε

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο (65’ Λόπες), Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (76’ Μπακασέτας), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (69’ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Αραούχο.

Το aek365 σας ενημέρωνε με παραλειπόμενα και LIVE τον αγώνα




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ