Quantcast
NEWS
0 ΣΧΟΛΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

«Ο κόσμος της ΑΕΚ αξίζει πολλά περισσότερα»

Ο Γιάννης Αραμπατζής μίλησε για την φετινή του χρονιά στην Ενωση και την ανάγκη για Ελληνες στην ομάδα

Πέρασε έξι χρόνια στην εξέδρα και το καλοκαίρι έφτασε σε οριακό σημείο. Ρίσκαρε, αποφάσισε να μείνει και δικαιώθηκε, πραγματοποιώντας εξαιρετικά παιχνίδια που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του κόσμου. Ο Γιάννης Αραμπατζής μιλά για όλα με ηρεμία και σιγουριά σε συνέντευξη του στο «Goal».

Πώς είναι να αγωνίζεσαι στην 11άδα έπειτα από τόσα χρόνια στην εξέδρα; «Είναι φοβερό συναίσθημα να παίζεις για την ΑΕΚ, να κάθεσαι κάτω απ' τα δοκάρια αυτής της ομάδας. Δούλεψα πολύ σκληρά τόσα χρόνια με τον κ. Σούιτσα. Εκανα υπομονή, περίμενα την ευκαιρία μου. Ηταν να φύγω το καλοκαίρι, αλλά πίστεψα πως φέτος θα ήταν η χρονιά που θα είχα ευκαιρίες».

Νιώθεις δικαιωμένος που το καλοκαίρι ζήτησες να μείνεις; «Εννοείται πως νιώθω δικαιωμένος. Η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Ηθελα να δω πώς θα πάει η προετοιμασία, πώς θα ήμουν εγώ. Είδα ότι ήμουν πολύ καλά και έπειτα απ' αυτά αποφάσισα να μείνω».

Πώς είναι για έναν τερματοφύλακα να βλέπει την ομάδα του να αποκτά δύο ξένους ποδοσφαιριστές στην ίδια θέση; «Δεν το είδα έτσι. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ξένοι ή Ελληνες, αλλά σε ποια κατάσταση είμαι εγώ. Είδα ότι μπορώ να διεκδικήσω θέση στην ομάδα. Μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω βασικός, το εκμεταλλεύθηκα και πλέον τα πράγματα είναι καλύτερα».

Θεωρείς πως είναι το πιο κομβικό σημείο στην καριέρα σου. Καθιερώνεσαι ή χάνεις την ευκαιρία; «Δεν είχα κάνει κάποια παιχνίδια για να δει η ομάδα και ο κόσμος πώς μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ΑΕΚ. Επρεπε να είμαι σοβαρός και συγκεντρωμένος όταν αγωνίστηκα, γιατί ένα λάθος μπορεί να είναι καθοριστικό. Αν κάνω εγώ ένα λάθος, ίσως να με καταδίκαζαν, ενώ με τον Σάχα, που όλοι ξέρουν ποιος είναι, ίσως να είναι διαφορετικά».

Πόσο δύσκολο είναι να εκτοπίζεις έναν τερματοφύλακα σαν τον Σάχα; «Δεν μπορεί να πει κανείς πως ο Σάχα είναι κακός τερματοφύλακας επειδή έκανε 4-5 κακά παιχνίδια. Ολοι οι παίκτες το παθαίνουν αυτό. Ηταν κάποια παιχνίδια άσχημα και ο προπονητής αποφάσισε να δώσει σε εμένα θέση βασικού. Δικαιώθηκα, επειδή είδα πως μπορώ να φτάσω σε υψηλό επίπεδο, ανάλογο με αυτό του Σάχα».

Ξεκίνησες με πολύ δύσκολα. Ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, λίγο μετά με τον Παναθηναϊκό. Πώς ήταν η αρχή; «Εκείνη τη μέρα ένιωθα 100 κιλά. Προσπαθούσα να είμαι συγκεντρωμένος, να βλέπω το παιχνίδι από πίσω και να μη σκέφτομαι τίποτε άλλο. Ηταν ένα τεστ για εμένα πως μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ΑΕΚ. Με βοήθησε πολύ και ο κ. Σούιτσα με τις συμβουλές του. Προσπαθούσε να μου φτιάξει την ψυχολογία, να είμαι σοβαρός και να μην αγχώνομαι. Μου έδωσε να καταλάβω πως ήταν ένα παιχνίδι που είχα να κερδίσω πιο πολλά απ' όσα είχα να χάσω».

Και μετά η αποθέωση από τον κόσμο. Το περίμενες; «Ο κόσμος φέτος έχει ζήσει πολλά άσχημα πράγματα για την ομάδα. Ηταν ένα χάπι χαράς αυτό που δώσαμε. Μια μέρα χαράς. Αν και ο κόσμος της ΑΕΚ αξίζει πολλά περισσότερα».

Πώς βλέπεις την ομάδα έπειτα από τόσα χρόνια σε αυτήν; «Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που έμαθα να είμαι επαγγελματίας, έμαθα τον πρωταθλητισμό, να παίζω με μεγάλους παίκτες. Εμαθα τα φυσικά στοιχεία της θέσης μου. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου είναι η ΑΕΚ».

Εχεις ζήσει τα πάντα διοικητικά. Θεωρείς πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα; «Είναι μεγάλο πρόβλημα, αν δεν έχεις διοικητική ηρεμία. Ο παίκτης θέλει να αισθάνεται ασφαλής. Ετσι παίζει πιο ελεύθερα. Οι παίκτες, κυρίως οι ξένοι, θέλουν να αισθάνονται σίγουροι με τα λεφτά τους. Εχω βιώσει πολλά, έχω μάθει πώς είναι τα πράγματα και έμαθα να κάνω υπομονή».

Πού μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ τη φετινή σεζόν; «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι έξι παιχνίδια πολύ δυνατά μέσα σε λίγες ημέρες. Πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για να έχει ο προπονητής επιλογές. Να δώσουμε όλη μας τη δύναμη για να πετύχουμε το καλύτερο για την ΑΕΚ».

Πώς βλέπεις Γκέντσογλου και Μανωλά; «Είναι νέοι και χρειάζονται δουλειά. Σε σχέση με εμένα παίρνουν παιχνίδια από μικρή ηλικία και είναι στο χέρι τους να δείξουν πού μπορούν να φτάσουν».

Μπορείτε να γίνετε ο ελληνικός άξονας της ΑΕΚ; «Χρειάζεται στην ΑΕΚ να δημιουργηθεί ελληνικός άξονας. Είναι ελληνική ομάδα και πρέπει να απαρτίζεται από Ελληνες παίκτες. Πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει αυτό, γιατί το χρειάζεται η ομάδα».

Αισθάνεσαι πως μπορείς να είσαι το μέλλον της ΑΕΚ σε αυτή τη θέση; «Είναι ωραίο συναίσθημα να λέγεται πως είμαι το μέλλον της ΑΕΚ. Θέλω να μείνω στην ομάδα. Είναι μεγάλη ομάδα και την έχω αγαπήσει τόσο καιρό που βρίσκομαι σ' αυτήν. Δεν σκεφτόμουν ούτε να πάω δανεικός, γιατί είναι η ομάδα που ήθελα να παίξω».

Σλόμπο, ο δάσκαλος

Ποδοσφαιρικός «πατέρας» του Γιάννη Αραμπατζή είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, Σλόμπονταν Σούιτσα. «Είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Εχω μάθει τα πάντα απ' αυτόν. Κάποια στιγμή μου έλεγε πως δεν έχει να μου μάθει κάτι άλλο, γιατί τα είχαμε κάνει όλα. Το θέμα είναι να παίξεις, να βγάλεις όσα μαθαίνεις. Μου έλεγε να πάω δανεικός για να πάρω κάποιους αγώνες. Το καταλαβαίνω, αλλά φέτος ένιωθα πως ήταν η χρονιά μου».

 




Novibet ΕΠΑΘΑ με Super Προσφορά* Γνωριμίας* 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

SEAJETS Ταξιδεύουμε μαζί με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ